Teodora vorsti retsept:
– 4 kg sealiha (kaela- või abaliha)
– veiseliha 0,5 kg
– peekon 0,5 kg
– 100 ml külma vett
– kuivatatud peterselli 2 g
– 40 g lauasoola (nitritsoola)
– Teodora vorsti maitseainet
Valmistamine.
Lõika liha tükkideks (umbes 5/8 cm) , kuivata ja hõõru soolaga sisse. Lase seista umbes 12-24 tundi jahedas kohas või külmkapis. Sealiha jt ajada läbi hakkmasina, mille avad on 8-10 mm, veiseliha aga läbi peenema sõela, eelistatavalt kaks korda. Hakkliha sisse segada maitseained ja külm vesi ja segada hoolikat , et moodustuks ühtne lihamass. Vahepeal valmistada ette sea sooled (loputada ja leotada). Sooled täita kasutades vorstipritsi. Vormi ühtlased vorstid. Riputage täidetud vorstid jahedasse kohta seisma, umbes tundiks . Vorstid on valmis küpsetamiseks või suitsetamiseks.