Maitseainesegu Teodora vorstile 20,5g

3.25

Tootekood: 5908277704841 Kategooriad: ,

Maitseainesegu on aromaatsete vürtside segu, mis annavad omatehtud vorstile suurepärase maitse ja aroomi. Maitseainesegust piisab 5 kg vorstimassi maitsestamiseks.
Koostis:must pipar, magus paprika, terav paprika, muskaatpähkel, granuleeritud küüslauk, majoraan.
Ei sisalda soola ja maitsetugevdajaid.

Pakis 20, 5 g.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 3 Boonuspunktid!

Ühik: pakk Laos: 25

Täpsem kirjeldus

Teodora vorsti retsept:
– 4 kg sealiha (kaela- või abaliha)
– veiseliha 0,5 kg
– peekon   0,5 kg
– 100 ml külma vett
– kuivatatud peterselli 2 g
– 40 g lauasoola (nitritsoola)
–  Teodora vorsti maitseainet
Valmistamine.
Lõika liha tükkideks (umbes 5/8 cm) , kuivata ja hõõru soolaga sisse. Lase seista umbes 12-24 tundi jahedas kohas või külmkapis.  Sealiha jt ajada läbi hakkmasina, mille avad on 8-10 mm, veiseliha aga läbi  peenema sõela, eelistatavalt kaks korda. Hakkliha sisse segada maitseained ja  külm vesi ja segada hoolikat , et moodustuks ühtne lihamass. Vahepeal valmistada ette sea sooled (loputada ja leotada). Sooled  täita kasutades vorstipritsi. Vormi ühtlased vorstid. Riputage täidetud vorstid jahedasse kohta seisma, umbes tundiks . Vorstid on valmis küpsetamiseks või suitsetamiseks.
 

Kirjeldus

Teodora vorsti retsept:
– 4 kg sealiha (kaela- või abaliha)
– veiseliha 0,5 kg
– peekon   0,5 kg
– 100 ml külma vett
– kuivatatud peterselli 2 g
– 40 g lauasoola (nitritsoola)
–  Teodora vorsti maitseainet
Valmistamine.
Lõika liha tükkideks (umbes 5/8 cm) , kuivata ja hõõru soolaga sisse. Lase seista umbes 12-24 tundi jahedas kohas või külmkapis.  Sealiha jt ajada läbi hakkmasina, mille avad on 8-10 mm, veiseliha aga läbi  peenema sõela, eelistatavalt kaks korda. Hakkliha sisse segada maitseained ja  külm vesi ja segada hoolikat , et moodustuks ühtne lihamass. Vahepeal valmistada ette sea sooled (loputada ja leotada). Sooled  täita kasutades vorstipritsi. Vormi ühtlased vorstid. Riputage täidetud vorstid jahedasse kohta seisma, umbes tundiks . Vorstid on valmis küpsetamiseks või suitsetamiseks.