Kirjeldus
See ürtide ja vürtside segu on hoolikalt kavandatud kompositsioon, mis annab maalähedasele ja rustikaalsele vorstile traditsioonilise maitse ja aroomi.
Suurepärane maitse, uus pakend – oleme nüüd pakkinud teie lemmikvürtside ja ürtide segu paberiga kaetud kaitsekilest doypacki millel on minigripp-kinnitus, mis võimaldab teil segu maitset pikka aega säilitada.
Traditsiooniline – see täiuslik ürtide ja vürtside segu maalähedase vorsti jaoks sobib hästi traditsiooniliste toodete valmistamisel mitte ainult pühadeks, vaid ka igapäevaseks kasutamiseks!
Looduslikud koostisosad – must pipar, magus ja terav paprika, muskaatpähkel, küüslauk ja majoraan – need koostisosad tagavad edu: fantastiline aroom ja unustamatu maitse!
Ilma keemiliste lisanditeta – meie segu ei sisalda soola, säilitusaineid ega maitsetugevdajaid. Valides meie toote, võite olla kindel, et saate ainult looduslikke, tervislikke ja ohutuid koostisosi!
Tõhus pakend – ühest 20 g kotikesest piisab kuni 5 kg vorsti valmistamiseks! Sul ei ole probleeme valmistades toodet pühadeks või grillipeoks, kus osaleb suurem sõpruskond!
Kas unistate ehtsatest aromaatsetest ja õrnadest, originaalse maitsega omatehtud vorstidest? Kas tahaksid minna tagasi aegadesse, mil toit ei olnud täis kemikaale ja kunstlikke lisandeid? Selle saavutamiseks on suurepärane võimalus! Meie ürtide ja vürtside seguga valmistate lihtsalt maitsvaid, aromaatseid, traditsioonilisi, suussulavaid vorste, mis on valmistatud ainult looduslikest koostisosadest! “For Rustic Sausage” on spetsiaalselt valitud looduslike vürtside ja ürtide segu, ilma soola, säilitusainete ja maitsetugevdajateta. Segu sisaldab: must pipar, magus ja terav paprika, muskaatpähkel, küüslauk ja majoraan – meie toodet valides võite olla kindel, et teie toit on ohutu ja tervislik! Ühest 20 g pakist piisab kuni 5 kg vorsti valmistamiseks! Meie segu ‘For Rustic Sausage’ traditsiooniline aroom täiendab omatehtud nii erinevate hautiste kui isegi kapsasupi maitset. Rõõmustage oma lähedasi omatehtud maalähedase vorsti klassikalise maitsega!
Teodora vorsti retsept:
– 4 kg sealiha (kaela- või abaliha)
– veiseliha 0,5 kg
– peekonit 0,5 kg
– 200 ml külma vett
– kuivatatud peterselli 2 g
– 75 g lauasoola (nitritsoola)
– Teodora vorsti maitseainet
Valmistamine.
Lõigake liha tükkideks (umbes 5/8 cm), eraldage rasvasemad ja taisemad tükid omavahel. Rasvasemad tükid ajada läbi hakkmasina, mille avad on 2-4 mm, taisemad tükid aga läbi 8-12mm ava. Hakkige veiseliha eraldi kõige peenemate avadega plaadi ja sõtkuge seda 100 ml külma veega, kuni tekib valge puder, mis seob kogu lihamassi. Segage hakitud liha omavahel ning lisage soola ning vürtside ja ürtide segu. Sõtkuge kõik ülejäänud veega korralikult läbi ja jätke siis üheks päevaks külmkappi seisma. Eemaldage liha umbes tund enne vorstide vormimist. Täitke sooled läbi vorstipritsi valmistatud lihaseguga. Riputage vorstid mitmeks tunniks toatemperatuurile kuivama. Kui need on korralikult kuivanud, pange need suitsuahju ja suitsutage 40-60°C juures umbes 3 tundi (kuni muutuvad kergelt pruunikaks). Pärast suitsutamist küpsetage vorsti umbes 18-20 minutit 75-80°C vees.
Sooled täita kasutades vorstipritsi. Vormi ühtlased vorstid. Riputage täidetud vorstid jahedasse kohta seisma, umbes tundiks. Vorstid on valmis küpsetamiseks või suitsetamiseks.
Lõika liha tükkideks, eralda lahjad osad rasvastest osadest. Jahvatage rasvased tükid läbi 2-4 mm võrgusilmaga plaadi ja lahjad tükid läbi 8-12 mm silmaga plaadi või neeruplaadi. Jahvata veiseliha eraldi peeneima silmasuurusega taldrikuga ja sõtku seda 100 ml külma veega, kuni tekib valge puder, mis seob kogu lihamassi. Sega jahvatatud liha omavahel, lisa soola ning vürtside ja ürtide segu. Sõtku kõik ülejäänud veega korralikult läbi ja jäta siis üheks päevaks külmkappi seisma. Eemaldage liha umbes tund enne vorstide vormimist. Täitke sooled täidisega lihaga. Riputage vorstid mitmeks tunniks toatemperatuurile kuivama. Kui need on korralikult kuivanud, pange need suitsuahju ja suitsutage 40-60°C juures umbes 3 tundi (kuni muutuvad kergelt pruunikaks). Pärast suitsutamist kuumutage vorsti umbes 18-20 minutit 75-80°C vees.
Seejärel võtke vorstid veest välja ja jahutage võimalikult kiiresti ca 4°C juurde – see tagab vorstide pikema säilivusaja!
Koostis: vürtsid 54% (must pipar 30%, magus pipar, terav pipar 9%, muskaatpähkel), granuleeritud küüslauk 24%, majoraan 22%.