-20%

Pärmikomplekt rabarberiveinile

7.806.24

Tootekood: 6417165054078 Kategooriad: ,

Kõik vajalik rabarberiveini tegemiseks: ensüümid, toitesoolad, veinipärm, veinilubi oblikhape neutraliseerimiseks, käärimise peataja ja selitajad ning loomulikult retseptid.

Kasutatavad suhkrukogused:
Mahedad veinid (10-12%) 4-5kg
Kanged veinid (16-17%) 6-6,5kg
Käärimisaeg ca 2-3 nädalat.

Pakendi sisust saab valmistada 25 liitrit rabarberiveini.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 7 Boonuspunkti!

Ühik: komp Laos: 40

Täpsem kirjeldus

Kasutamine: Kui soovite teha valget veini, peske ja koorige rabarberivarred, kuid soovite roosat veini ei ole koorimine vajalik. Lõika rabarberivarred käärimisnõusse  2cm laiused viilud ja lisa teine toorained (eelistatult sõelakotis), näiteks maasikad.Vala 5 liitrit umbes 70ºC vett rabarberi peale, lahusta kott E1 (ensüüm) umbes 50ºC vees  ja vala veinimahla hulka. Jätke rabarberi segu 1-2 tunniks kaane alla seisma ja maitsestuma.Kui kasutate tavalist granuleeritud suhkrut, lahustage kogu suhkrukogus (maksimaalselt 6,5kg) 4 liitris kuumas vees ja valage lahus käärimisnõusse. Käärimissuhkru võib valada otse segusse lahustuma. Lisage külma/kuuma vett nii, et veinimahla kogumaht oleks umbes 25l ja selle temperatuur umbes 25ºC. Raputage veinilubi mahla  pinnale võimalikult ühtlaselt ja  segage. Segage kott E2 (veinipärm/toitesool) 1 dl 25-30ºC veega. Laske seista umbes 15 minutit ja valage kääritusnõusse. Sulgege kääritusnõu kaanega ja täitke vesilukk pooleldi veega.Jätke seisma sooja kohta (22-25ºC). Käärimisaeg sõltub kasutatud suhkru kogusest ja kääritamistemperatuurist. Kui vein on käärimiselõpetanud ,kurnake segu puhtasse nõusse  ja segage hulka E5 (käärimisepeataja). Segage hoolikalt. Seejärel segage virdesse kott E6 (ränihape) ja sulgege kaas. 24 tunni pärast segage virdesse E7 (kitosaan). Segage ettevaatlikult. Sulgege nõu ja laske veinil umbes nädalat settida. Kui vein on selginenud, kallake ümber puhtasse nõusse. Nüüd saate veini magustada, kui soovite, kui see on liiga hapu või  mõru maitsega. Kui vein pole piisavalt happeline võite lisada sidrunhapet. Mõne nädala laagerdumist  parandab veini maitset.Villige vein õigetesse veinipudelitesse.

Retseptid:
Rabarberi-maasikavein
Rabarberit (koorimata) 3kg
Maasikaid 4kg
Rosinaid 750g
Käärimissuhkurt 6kg

Rabarberi-õunavein
Rabarberit 3kg
Õunu 1kg
Rosinaid 750g
Käärimissuhkrut 4,5kg

 

: PDF