Logi sisse
Registreeru
Tere,
Ostukorv
€28.00
Ühiku hind: €16.47/kg
Õlle valmistamise kontsentraat 23 liitri õlle valmistamiseks maailma juhtivalt õllekontsentraatide tootjalt Cooper´s. Mugav variant kodusele õllevalmistajale, sisaldab juba kõiki vajalikke materjale – lisa vaid suhkur või käärimikse võimendaja ja vesi. Sellest kontsentraadist saab kodusel teel valmistada klassikalise Ale-tüüpi koduõlle. Tugeva õllepeaga ja särava kuldse värviga Ale’s on tunda meeldivat puuviljade ja linnase segu ninas, rikkalikku maitset ja mõõdukalt mõrkjat järelmaitset. See on hea näide traditsionaalsest Ale’ist. Sisaldab hermeetiliselt suletud linnase ekstrakti 1,7kg ja külmkuivatatud õllepärmi 7g pakendi kaane sees. Retsept: sega (20min), käärita (7 päeva), villi (40min), laagerda (2 nädalat) – jahuta ja naudi! Saad 23l õlut, alkoholisisaldusega ca 4,3%
Pakend 1,7kg. Päritolumaa: Austraalia
Ühik: tk
Maksimaalne alkoholisisaldus, mida võite selle komplektiga saavutada on 4,3%. Suhkrukoguse vähendamisel saate aga pruulida ka lahjamat õlut. Lisatud tabeli abil saate valida sobiva suhkrukoguse konkreetsele pruulile.
Koduõlu pruulimine kontsentraadist. Koduõlle valmistamine sellest kontsentraadist on väga lihtne, kuid peate jälgima protsessi puhtust ja võimalikult täpselt retsepti koguseid.
Vajalik varustus: 1,7kg (1pk) Cooperi õllekontsentraat (koos õllepärmi pakiga) 1 kg suhkrut või glükoosi. Või käärimise võimendajat – näiteks 1kg Coopers Brew Enhancer 2 termomeeter käärmisanum – kas klaasist demijohn või 30 L spetsiaalne õllekäärimisanum, sobib ka koos vesilukuga või koos käärimistorule või vesilukule sobiva korgiga käärimisanum käärmistoru või vesilukk (vajadusel) hüdromeeter (soovi korral) õllepudelid või anumad valmisõlle villimiseks pudelikorgid kui kasutad klaaspudeleid ja kroonkorke, siis kindlasti ka korkimisseade Coopers Carbonating Drops 250g või suhkrut või glükoosi
Puhastamine ja desinfitseerimine: Koduse õlle valmistamise ebaõnnestumise peamine põhjus on halvast puhastamisest või desinfitseerimisest tingitud infektsioon. Kõik seadmed, mis teie joogiga kokku puutuvad, tuleb enne esimest pruulimist puhastada ja enne järgnevaid pruulimist desinfitseerida. ESMAKORDNE KASUTAMINE Loputage kääritusanum, Krausen Kollar (kui kasutate), käärimisanuma kaas ja lusikas kuumas vees – ärge kasutage lappi, kuna see võib põhjustada infektsiooni. Esimesel pruulimisel piisab loputamisest, tulevaste jookide puhul on oluline pruulimiseks kasutavad vahendid desinfitseerida lõhnatu majapidamises kasutatava puhastusainega. NB! Kui kasutate kraaniga käärimisanumat, siis kindlasti puhastage ja desinfitseerige ka kraan! Kui võimalik, eraldage kraan käärimisanuma küljest, võtke see lahti ja loputage kuumas vees või peske kuhastusainega. PUHASTAMINE JA DESINFITSEERIMINE TULEVASTE PRUULIDE JAOKS Loputage või leotage kõiki pruulimisseadmeid vees, kuni kõik võimalikud pruulimisjäägid jäägid on pehmenenud. Märkus. Vältige mis tahes tüüpi pesuvahendit või seepi, välja arvatud juhul, kui need on spetsiaalselt valmistatud pruulimistarvikute puhastamiseks. Eemaldage jäägid pehme lapiga ja loputage hoolikalt. Märkus. Ärge kasutage puhastusvahendeid, mis võivad plastikut kriimustada. Eemaldage kraan ja eraldage see kaheks põhiosaks, puhastage kõik pruulimisjäägid, seejärel pange see uuesti kokku ja paigaldage. Kui kraan on paigaldatud, lisage pruulimisanumasse pesuainet ja asetage sinna ka kõik pruulimistarvikud. Täitke anum külma veega ja laske tarvikutel leotada vähemalt 30 minutit. Loputage kõik kuuma veega, et eemaldada võimaikud pesuainelõhna jäljed.
Õlle valmistamise järgmised sammud: PRUULIMISE ALUSTAMINE Eemaldage purgilt etikett (etiketi tagumisel küljel on kasutusõpetus) ja asetage Thomas Coopers Brew A IPA Brewing Extract purk 10–15 minutiks sooja vette. See muudab õlleekstrakti purgist väljavalamise lihtsamaks. Avage purk konserviavajaga ja jälgige, et lõikeserv oleks puhas ja ilma lahtiste metallitükkideta. Lisage käärimisanumasse ca 3 liitrit sooja vett (nt 0,5l keevat- + 2,5l külma kraanivett) ja lahustage selles 1kg suhkrut või glükoosi. Glükoos lahustub paremini ja kääritub väga kergelt. Tänu sellele tuleb glükoosiga kääritatud õlle maitse pehmem ja harmoonilisem, lisaks ei teki ka spetsiifilist “karmi õunasiidri” mekki, mis võib tekkida tavalise suhkru kasutamisel. Tootja ise soovitab parima tulemuse jaoks kasutada suhkrute asemel hoopiski käärimise võimendajaid, nt. Coopers Brew Enhancer 2 (1kg). Sellisel juhul segage pakendi sisu ettevaatlikult sama koguse sooja veega, kuni see lahustub (umbes 1 minut). Kui segu jääb pisut tükki, ärge aktiivselt segage ega muretsege, need lahustuvad ja käärivad järgmiste päevade jooksul ühtlaseks. Valage 1,7kg õlle valmistamise ekstrakti purgi sisu käärimisanumasse. Ülejäänud ekstrakti eemaldamiseks võite purki lisada väikese koguse sooja vett. Lisage 2 liitrit külma kraanivett ja segage ettevaatlikult, et mitte kraapida käärimisanuma põhja. Pärast seda lisage kuuma või külma vett 23 liitri märgini. Jälgige kindlasti vedeliku temperatuuri – oluline on saada võimaliklult täpselt temperatuur 21°C! Kui õige temperatuur on saavutatud. siis lisage pärm, raputades seda pruuli peale (pinnakääritus). Algne gravitatsioon (OG) on 1038 +/- 2. Seda pole vaja mõõta. Tähtis: lisage pärm ka siis, kui pruulimise temperatuur on väljaspool vahemikku 21°C–27°C, kuid jääb vahemikku 18°C–32°C. Sel hetkel on pärmi kiire lisamine ideaalsest temperatuurist olulisem! Kui kasutate Krausen Kollar´it, siis paigaldage see. Sulgege spetsiaalne õllekääritamise anum kaanega ja kui kasutate käärmistoruga varianti, siis paigaldage käärimistoru või vesilukk ning jätke oma pruul käärima.
VESILUKUGA VÕI ILMA? Arvukad kaubanduslikud õlletehased üle maailma valmistavad suurepärast õlut avatud stiilis kääritusanumate abil. Seega pole käärimise toimumiseks tingimata õhulukku vaja. Näiteks Coopersi DIY Beer Kit on varustatud spetsiaalse kaanega, et vältida võõrorganismide sissepääsu, võimaldades samal ajal CO2 gaasil väljuda. Kuid võimaluse korral võite alati kasutada ka klassikalist vesilukuga kääritamist.
KÄÄRIMINE Kui vesilukk mulksub kenasti või käärimisnõu pinnale on moodustunud vaht või käärmisnõu põhja tekib sete ning kraanist võetud proov on hägune, siis need on märgid sellest, et käärismisprotsess on alanud. Käärimise ajal on tungivalt soovituslik hoida ümbritsevat temperatuuri ühtlasena ning vahemikus 21–27°C. Ideaalne oleks hoida seda temperatuuri antud vahemiku alumises osas! Kui vaht on taandunud (tavaliselt 3. päeval), eemaldage kaas, seejärel eemaldage puhastamiseks Krausen Kollar (kui kasutate) ja asetage kaas tagasi. 6. päeval soovitame mõõta oma joogi erikaalu (SG). Erikaal on teie pruuli tiheduse mõõt vee suhtes. Seda saab teha meie valikus olevate hüdromeetritega. Selleks laske kraanist proovikolbi ca 30ml õlut ja visake see esimene proov ära (sade). Täitke proovikolb vastavalt juhendile uuesti ja ujutage hüdromeeter. Parim on seda teha kraanikausi kohal. Samuti maitske oma näidist. Selles etapis peaks see maitsema nagu soe ja lame õlu! Võtke SG näit; Hüdromeetrit loetakse kohas, kus varre gradueeritud skaala vastab vedeliku tasemele. Märkus. Kui teie proov on täpse lugemise saamiseks liiga gaasiline, saate gaasi eemaldada, kallates proovi mitu korda ühest klaasist teise. Korrake protsessi järjestikustel päevadel, kuni SG näit on 2 päeva jooksul stabiilne. See näitab lõplikku gravitatsiooni (FG) ja tähendab, et teie pruul on villimiseks valmis! Märkus. Madalamad fermentatsioonitemperatuurid pikendavad käärimisperioodi. Enne villimist veenduge, et käärimine on lõppenud.
VILLIMINE Loputage pudeleid külma kraaniveega. Esimesel pruulimisel piisab loputamisest, korduvkasutatud pudelite puhul on oluline desinfitseerida pudelid lõhnatu majapidamises kasutatava pesuainega. Täida pudelid selliselt, et pudeli ülemisse osasse jääks piisavalt vaba ruumi. Lisage igasse ca 370ml pudelisse üks ja ca 740ml pudelisse kaks Coopersi õlle gaseerimise tabletti. 1 tablett vastab 3g suhkrule – seega võid kasutada ka samas vääringus suhkrut või glükoosi. Spetsiaalsed tabletid on valmistatud kergesti lahustuvast suhkrutest (sahharoos ja glükoos) ning on kiire ja puhas viis õlle gaasilisuse tõstmiseks. Keerake pudelitele tihedalt korgid peale või sulgege kroonkorgid korkijaga.
JÄRELVALMIMINE Hoidke pudeleid otsese päikesevalguse eest kaitstult temperatuuril 18°C või üle selle vähemalt 2 nädalat. HOIATUS! KLAASPUDELID VÕIVAD LÕHKEDA, KUI ÕLU ON NAKATUNUD, ÜLE (liiga kangeks) KÄÄRITATUD VÕI KÄÄRIMINE EI OLE TÄIELIKULT PEATUNUD!
NAUTIGE Paari nädala pärast kontrollige, kas PET-pudelid tunduvad tugevad ja nendesse on tekkinud surve. Kui jah, siis võib neid tarbimiseks vastavalt soovile jahutada. Kui kasutate klaaspudeleid, siis saate õige hetke teada vaid proovides. Soovitame õlut serveerida klaasist. Korduvkasutatavate pudelite puhastamise hõlbustamiseks loputage PET- ja klaaspudelid kohe pärast õlle väljavalamist, kui nende sisu on veel niiske Vihje: Teie õlu maitseb suurepäraselt kahe nädala pärast. Kuid õlle säilitamine kauem kui kaks nädalat, parandab selle aroomi, maitset, suutunnet, läbipaistvust ja aitab toota peenemaid mulle, et saada püsivam ja kreemjas õllepea. Sobiv säilitusaeg pudelis võib sõltuda ka teie isiklikest eelistustest.
ALKOHOLISISALDUSE ARVUTAMINE Meie valikus olevat hüdromeetrit kasutatakse vee erikaalu (SG) või tiheduse mõõtmiseks. Joogi ligikaudse alkoholisisalduse arvutamiseks tehke järgmist: Mõõtke SG kääritamise alguses – saate tulemuse Original Gravity(algne gravitatsioon) (OG). Antud tootel on algne gravitatsioon (OG) retsepti jälgides 1046 +/- 2 Mõõtke SG pärast kääritamise lõppemist – saate tulemuse Final Gravity (lõplik gravitatsioon) (FG). Eemaldage tulemusest komakohad (nt 1,038 väljendatakse kui tuhat kolmkümmend kaheksa – 1038).
Valem: (OG – FG) / 7,46 + 0,5 = u. Alkoholi % mahu järgi (ABV) Märkus. Lisatakse 0,5, et võimaldada pudelis kääritamisel tekkivat ekstra alkoholi. nt. (1038–1010) / 7,46 + 0,5 = 4,3% ABV Ligikaudsed algse gravitatsiooni (OG) ja lõpliku gravitatsiooni (FG) näidud peaksid jääma selle retsepti vahemikku.
Koostis: 1 x Thomas Coopers Real Ale (1,7kg) 1 x Coopers Brew Enhancer 2 (1kg) Valmistatud: 23L Ligikaudne OG: 1036-1038 Ligikaudne FG: 1008-1016
Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta
14 päeva raha tagasi garantii
Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul
Turvaline ostukoht
Lisa korvi