Kasutamine: Koduõlu pruulimine maltoosast. Maltoosa lahustada 5 L soojas vees ( 25-28 °C). Segule lisada eelnevalt vees lahustatud õllepärm , 1 kg suhkurt ja siis ülejäänud vesi. Segada ja sulgeda nõu. Kääritada 7-10 päeva , temperatuuril 20-22 °C. Õlu villida pudelitesse või vaatidesse. Võib lisada gaseerivaid tablette (Õlle gaseerimise tabletid Coopers 250 g) või natuke suhkurt ( 0,5 L kohta ca 4 g).
Lager ehk laagriõlu ehk põhjakääritusõlu on õlleliik, mis jäetakse valmistades pärast põhjakääritamist laagerduma, sellest tuleneb ka nimetus. Sellist tüüpi õlled on heledama värvusega, suure gaasisisaldusega, keskmise kuni tugeva humalamaitsega. Tavaliselt on laagriõllede alkoholisisaldus 3-5%. Tegemist on ühe populaarseima õlleliigiga. Käärimistemperatuur on madalam kui ale-õlledel (keskmiselt 7-15 kraadi C).