Juuretis hapusaia küpsetamiseks 7g

4.50

Tootekood: 4744780015095 Kategooriad: ,

Hapusaia juuretis on ainulaadne juuretisekultuur Lactobacillus plantarum TAK59 annab taina hapnemiseks vajalikud bakterid, mis kindlustavad õige ja stabiilse hapnemisprotsessi.
1 hapusaia juuretis = 1 päts hapusaia (~740 g)

Koostisosad: kuivpärm Saccharomyces cerevisiae, piimhappebakter Lactobacillus plantarum TAK59.

Nordwise® hapusaia juuretise ainulaadne juuretisekultuur Lactobacillus plantarum TAK59 annab taina hapnemiseks vajalikud bakterid, mis kindlustavad õige ja stabiilse hapnemisprotsessi.

Säilitamine: +2…+6°C juures.
Tootja: BioCC OÜ (Eesti)
Pakend 7g.

  • E-pood: 11
  • Rapla: 6
  • Tartu: 4
  • Vändra: 2
  • Pärnu: 4
  • Rakvere: 4
  • Jõgeva: 4
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunktid!

Ühik: tk

Täpsem kirjeldus

Hapusaia juuretise karbist leiad juuretise pakikese ja pärmi pakikese.

1 pätsi (~ 740 g) hapusaia valmistamine:

Segage juuretise pakike 350ml käesooja vee ja 250g nisujahuga.
Katke kauss rätikuga ja jätke segu toatemperatuurile 15-16h hapnema.
Lisage hapnenud juuretisele 8g soola ja pärm. Segage juurde 250g nisujahu (soovi korral lisage meelepäraseid lisandeid nt oliivid). Sõtkuge tainast intensiivselt 2-3min, et tekitada tainas õhku.
Jätke segu kaussi kerkima 45 minutiks, pärast sõtkuge tainast uuesti 2-3min. Tehke käed eelnevalt märjaks, et tainas ei kleepuks käte külge.
Pange tainas õliga määritud kaussi 45 minutiks kerkima.
Asetage kerkinud tainas jahusele pinnale, vormige see käte abil ristküliku kujuliseks. Jagage tainatükk mõttes kolmeks. Tõstke vasakust servast 1/3 tainast keskele, seejärel 1/3 taina paremast servast keskele ja siluge otsad ümarateks, pöörake tainas ümber. Tõstke tainas ahjuplaadile, katke rätikuga ja jätke 1-1,5 h kerkima.
Eelkuumutage ahi 230°C-ni ja küpsetage 10min, seejärel alandage kuumust 200°C-le ja küpsetage 20min. Õige niiskuse hoidmiseks pange kauss veega ahju ning eemaldage see pärast temperatuuri alandamist 200°C-ni.
Jätke ahjusoe hapusai rätiku alla jahtuma. (~2h)

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Hapusaia juuretise karbist leiad juuretise pakikese ja pärmi pakikese.

1 pätsi (~ 740 g) hapusaia valmistamine:

Segage juuretise pakike 350ml käesooja vee ja 250g nisujahuga.
Katke kauss rätikuga ja jätke segu toatemperatuurile 15-16h hapnema.
Lisage hapnenud juuretisele 8g soola ja pärm. Segage juurde 250g nisujahu (soovi korral lisage meelepäraseid lisandeid nt oliivid). Sõtkuge tainast intensiivselt 2-3min, et tekitada tainas õhku.
Jätke segu kaussi kerkima 45 minutiks, pärast sõtkuge tainast uuesti 2-3min. Tehke käed eelnevalt märjaks, et tainas ei kleepuks käte külge.
Pange tainas õliga määritud kaussi 45 minutiks kerkima.
Asetage kerkinud tainas jahusele pinnale, vormige see käte abil ristküliku kujuliseks. Jagage tainatükk mõttes kolmeks. Tõstke vasakust servast 1/3 tainast keskele, seejärel 1/3 taina paremast servast keskele ja siluge otsad ümarateks, pöörake tainas ümber. Tõstke tainas ahjuplaadile, katke rätikuga ja jätke 1-1,5 h kerkima.
Eelkuumutage ahi 230°C-ni ja küpsetage 10min, seejärel alandage kuumust 200°C-le ja küpsetage 20min. Õige niiskuse hoidmiseks pange kauss veega ahju ning eemaldage see pärast temperatuuri alandamist 200°C-ni.
Jätke ahjusoe hapusai rätiku alla jahtuma. (~2h)