Rooma pott glasuuritud ümar 4,5L kaanega

45.00

Tootekood: 5904816005196 Kategooriad: ,

Keraamiline Rooma pott on klassikaline haudepott erinevate köögivilja- ja liharoogade aga ka küpsetiste nagu leiva valmistamiseks.
Pott on valmistatud spetsiaalsest, põletatud savist ja on seest glasuuritud .
Potikaas on glasuutimata ja enne ahju panemist on soovitav kaant niisutada , siis säilib küpsedes toidus mahlasus.
Potti ei tohi asetada töötavale gaasi- ega elektripliidile.
Mõõdud : 25x 34,2 x15,5 cm.
Kaal: 3.0 kg
Maht: 4,5 L.
Kuju ümar.
NB! Potti ei talu järske temperatuuri muutusi.
Ärge valage külma vedelikku kuuma potti.

Täpsem kirjeldus

Poti sisemus on soovitav enne küpsetamise algust õliga sisse määrida.

Mõningaid roogasid saate valmistada ka ilma rasvata, kasutades kaanega kaetud potis sobiva niiskustaseme saavutamiseks ainult natuke vett. 

Poti kaant  soovitame enne kasutamist leotada, see seob  küpsetamisel eralduvad veeaurud ja roog jääm mahlasuse. Potti ennast pole vaja leotada, kuna see on emailitud. Tänu keraamilisele emailile ei tungi toidu aroom läbi poti seinte, mistõttu sobib see suurepäraselt aromaatsematest toodetest valmistatud roogadele (need aroomid tungivad loomulikult läbi glasuurimata kaane). Poti põhi on korralikult laineline, mis ei lase toidul liigselt sinna külge kleepuda.

Glasuuritud potti on kergem puhastada. 

TÄHELEPANU !

Sellele nõule ei tohi tekitada äkilisi  temperatuurimuutusi nt ei tohi kuumale potti valada külma vedelikku. Rooma potti saab kasutada ahjus temperatuuril kuni 250°C. Pidage meeles, et kogu poti pind kuumeneb tugevalt, mistõttu on vaja kasutada kaitsekindaid. Pärast poti ahjust väljavõtmist asetage see puidust alusele või köögirätikule.

Puhastamine ja ladustamine: soovitame emailitud poti sisemust puhastada käsitsi, kasutades õrne nõudepesuvahendit. Ärge kunagi kasutage saviosade puhastamiseks nõudepesuvahendit – kasutage ainult kuuma vett ja suurema määrdumise korral köögisoola ja käsna või jäika pintsliga. Säilitage potti tagurpidi kaanega, kõige parem paberrätiku vahetükiga, mis tagab õhu juurdepääsu poti sisemusse.

Kirjeldus

Poti sisemus on soovitav enne küpsetamise algust õliga sisse määrida.

Mõningaid roogasid saate valmistada ka ilma rasvata, kasutades kaanega kaetud potis sobiva niiskustaseme saavutamiseks ainult natuke vett. 

Poti kaant  soovitame enne kasutamist leotada, see seob  küpsetamisel eralduvad veeaurud ja roog jääm mahlasuse. Potti ennast pole vaja leotada, kuna see on emailitud. Tänu keraamilisele emailile ei tungi toidu aroom läbi poti seinte, mistõttu sobib see suurepäraselt aromaatsematest toodetest valmistatud roogadele (need aroomid tungivad loomulikult läbi glasuurimata kaane). Poti põhi on korralikult laineline, mis ei lase toidul liigselt sinna külge kleepuda.

Glasuuritud potti on kergem puhastada. 

TÄHELEPANU !

Sellele nõule ei tohi tekitada äkilisi  temperatuurimuutusi nt ei tohi kuumale potti valada külma vedelikku. Rooma potti saab kasutada ahjus temperatuuril kuni 250°C. Pidage meeles, et kogu poti pind kuumeneb tugevalt, mistõttu on vaja kasutada kaitsekindaid. Pärast poti ahjust väljavõtmist asetage see puidust alusele või köögirätikule.

Puhastamine ja ladustamine: soovitame emailitud poti sisemust puhastada käsitsi, kasutades õrne nõudepesuvahendit. Ärge kunagi kasutage saviosade puhastamiseks nõudepesuvahendit – kasutage ainult kuuma vett ja suurema määrdumise korral köögisoola ja käsna või jäika pintsliga. Säilitage potti tagurpidi kaanega, kõige parem paberrätiku vahetükiga, mis tagab õhu juurdepääsu poti sisemusse.