Kirjeldus
Seadme eelseadistatud temperatuur 40°C võimaldab valmistada erineva kontsistendiga jogurteid. Näiteks 8 tunni möödudes saate maitselt maheda jogurti, 10 tunni möödudes naturaalse jogurti. Küpsemisaeg mõjutab jogurti konsistensi ja maitset – mida pikem küpsemisaeg, seda intensiivsem on maitse ja rafineeritum jogurt. Valmis jogurt on säilib külmkapis kuni 7 päeva, parim on valmisjogurt ära kasutada 3-4 päeva jooksul. Jogurti maitsestamiseks võib lisada, puuvilju, marju, mett jne. Omavalmistatud jogurtit saate uuesti jogurti käivitamiseks kasutada umbes 8 korda, järgmisel korral peaksite kultuuri uuendama.
Komplektis sisalduvat jogurtianumat saab steriliseerida kas keeva veega või kuumutades seda näiteks mikrolaineahjus 2-3 sekundit.
Kasutusjuhend jogurti valmistamiseks:
1. Aseta jogurtianum masinasse. Kalla 1l piima steriliseeritud jogurtianumasse ja sega 1 pakk Midzu jogurtistarterit (või sobivat jogurtistarterit või 3-4 sl maitsestamata valmisogurtit) steriliseeritud lusikaga piima sisse. Sulge jogurtianuma kaas.
2. Ühenda jogurtimasin vooluvõrku ja sulge masina kaas. Jogurti valmimisaeg ca 40°C juures on ligikaudu 8-12 tundi.
3. Eemalda nõu koos valmisjogurtiga masinast ja lülita masin välja, eemaldades toitejuhe vooluvõrgust.
4. Jahuta valmisjogurtit külmikus 8-10 tundi, et parandada selle kontsistentsi. Selleks võid jogurti kallata endale sobivasse anumasse või kasutada sedasama anumat. Samuti saab jogurtianumaid eraldi juurde osta – selliselt saate juba valmistada järgmise portsu kohe peale eelmise valmimist.
5. Omavalmistatud jogurtit saate uuesti jogurti käivitamiseks kasutada kuni neli korda, viiendal korral peaksite kultuuri uuendama.