Kasutamine:
Valage potti 5 liitrit vähepastöriseeritud (kuni 74 °C) või värsket piima ja soojendage see temperatuurini 40 °C. Lisage umbes 0,3 g (umbes 1/5 teelusikatäit) baktereid, mis on lahustatud umbes 30 ml jahedas vees või piimas. Jäta kõik 24 tunniks toatemperatuurile (see protsess võimaldab saada hapupiima). Kuumutage hapupiim järk-järgult * temperatuurini 38–45 °C ja hoidke temperatuuril 38–45 °C kuni vadaku eraldumise hetkeni (vähemalt 30 minutit). Kallake kohupiimaterad kurnariidele(sõelale), nõrguma ja asetage seejärel umbes 8 tunniks külmkappi.
Kodujuustu soovitame süüa maitsestaltult hapukoore, soola ja murulauguga või magustatult puuviljadega.
* Mida madalam on temperatuur, seda mahedam on teie kodujuust.
Toote aktiivsus: 1 U. Bakterikultuuride kaal võib varieeruda sõltuvalt nende aktiivsusest. Otse lehmalt tulnud värsket piima on soovitatav pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.