Bakterkultuur gouda juustu valmistamiseks

6.95

Ühiku hind: 2,316.67/kg

Tootekood: 5908277717902 Kategooriad: ,

Bakterkultuur gouda juustu valmistamiseks on bakterikultuuride segu, mis võimaldavad valmistada maitsvat omatehtud gouda jt poolkõvasid juuste kodustes tingimustes.

Ühest pakendist 3 g piisab 50 L piimale.
10 L piimale lisada 0,7 g baktereid.
Pakend 3 g

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 6 Boonuspunkti!

Ühik: tk Laos: 12

Täpsem kirjeldus

Laagerdumine 4 nädala jooksul – Gouda on laagerduv juust, mis nõuab kannatlikkust aga on ootamist väärt!
Kasutamine:
Pastöriseerimata piima puhul on soovitatav piima eelnevalt pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.
Valage potti 6 liitrit piima ja soojendage see temperatuurini 33 °C. Mõõtke välja umbes 0,5 g baktereid ja lahustage see klaasis olevas väheses leiges vees. Lisage kõik piimale ja segage hoolikalt. Jätke see umbes tunniks kaane alla. Pärast seda – kui kasutasite madalal temperatuuril pastöriseeritud poepiima – lisage umbes 1 g lahtist kaltsiumkloriidi ja soojendage seejärel piim temperatuurini 38 °C ning lisage umbes 0,6 g kuivatatud laabi, mis on lahustatud klaasitäies leiges vees. Sega kõik korralikult läbi. Lülitage kuumus välja. Umbes 50 minuti pärast lõigake kohupiim 1-2 cm suurusteks plokkideks ja segage õrnalt. Jätke see seisma 10-15 minutiks, et vadaku eraldumine algaks. Selle aja möödudes valage 20-30% vadakut eraldi anumasse ja asendage see veega, mille temperatuur on umbes 30-35 °C. Seejärel soojendage moodustunud tera 20-30 minuti jooksul kogu aeg segades temperatuurini 40-45 °C, kuni tera on piisavalt elastne, et surve all käte vahel kokku kleepuda. Nõruta mass vadakust ja paki juustukanga sisse ja pane juustupressi. Jätke juust nii valmistatud kujul umbes 12 tunniks toatemperatuurile, keerake see ümber ja suruge seda aeg-ajalt pressis. Seejärel eemaldage juust ja pange see soolvette (0,5 l vett, + 0,5 l vadakut + 180 g soola) ja jätke 8 tunniks seisma. Järgmiseks eemalda juust soolveest, pane juustuvalmistusmatile ja lase ööpäevaks toatemperatuuril kuivada, keerates iga paari tunni tagant ümber. Hoidke juustu külmkapis. Kui juustul on koor, kinnitage see juustuvalmistuskatte või vahaga. Laske juustul küpseda vähemalt 4 nädalat temperatuuril 8–12 °C.

 

Kirjeldus

Laagerdumine 4 nädala jooksul – Gouda on laagerduv juust, mis nõuab kannatlikkust aga on ootamist väärt!
Kasutamine:
Pastöriseerimata piima puhul on soovitatav piima eelnevalt pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.
Valage potti 6 liitrit piima ja soojendage see temperatuurini 33 °C. Mõõtke välja umbes 0,5 g baktereid ja lahustage see klaasis olevas väheses leiges vees. Lisage kõik piimale ja segage hoolikalt. Jätke see umbes tunniks kaane alla. Pärast seda – kui kasutasite madalal temperatuuril pastöriseeritud poepiima – lisage umbes 1 g lahtist kaltsiumkloriidi ja soojendage seejärel piim temperatuurini 38 °C ning lisage umbes 0,6 g kuivatatud laabi, mis on lahustatud klaasitäies leiges vees. Sega kõik korralikult läbi. Lülitage kuumus välja. Umbes 50 minuti pärast lõigake kohupiim 1-2 cm suurusteks plokkideks ja segage õrnalt. Jätke see seisma 10-15 minutiks, et vadaku eraldumine algaks. Selle aja möödudes valage 20-30% vadakut eraldi anumasse ja asendage see veega, mille temperatuur on umbes 30-35 °C. Seejärel soojendage moodustunud tera 20-30 minuti jooksul kogu aeg segades temperatuurini 40-45 °C, kuni tera on piisavalt elastne, et surve all käte vahel kokku kleepuda. Nõruta mass vadakust ja paki juustukanga sisse ja pane juustupressi. Jätke juust nii valmistatud kujul umbes 12 tunniks toatemperatuurile, keerake see ümber ja suruge seda aeg-ajalt pressis. Seejärel eemaldage juust ja pange see soolvette (0,5 l vett, + 0,5 l vadakut + 180 g soola) ja jätke 8 tunniks seisma. Järgmiseks eemalda juust soolveest, pane juustuvalmistusmatile ja lase ööpäevaks toatemperatuuril kuivada, keerates iga paari tunni tagant ümber. Hoidke juustu külmkapis. Kui juustul on koor, kinnitage see juustuvalmistuskatte või vahaga. Laske juustul küpseda vähemalt 4 nädalat temperatuuril 8–12 °C.

 

Lisainfo

Kaal0.003 kg