Logi sisse
Registreeru
Tere,
Ostukorv
€8.50
Ühiku hind: €72.03/no
Presto pärmikomplekt sisaldab: E1 ensüümid, E2 veinipärm ja pärmi toitesoolad, E5 käärimise peataja (kaaliumsorbaat, naatriumdisulfit), E6 ränihappelahus, E7 kitosaan Lisatava suhkru kogus: Lauaveinile (10%) 4kg Kange vein(16%) 6,5kg Kaasas põhjalik kasutamisõpetus.
Ühik: komp
Kasutusjuhend: Puhasta ja desinfitseeri kääritusnõu veega, millele on lisatud desinfitseerivat ainet, loputa hoolikalt. Veini valmistamiseks sobib temperatuur 22-24 kraadi C. Väldi otsest päikesepaistet.Vala marjad/puuviljad kurnakotti ja tõsta puhtasse kääritusnõusse, lisa vajalik kogus suhkrut. Kuumuta 10l vett keemiseni, vala marjadele ja lase suhkrul sulada. Sulamise kiirendamiseks võid segada. Kontrolli vee temperatuuri, kui see on 60 kraadi C või veidi alla, lisa kott E1(ensüümid), lase mõjuda paar tundi. Lisa kääritusnõusse külma vett kuni vedelikku on 20 liitrit. Kontrolli temperatuuri, lisa veel 3 liitrit külma või sooja vett vastavalt vajadusele, et vedeliku temperatuur oleks 35 kraadi C või veidi alla (püsiv temperatuur üle 30 kraadi C tapab pärmi). Sega veinipärm ja toitesoolad (E2) klaasitäies 35 kraadi C-s vees ja lase paisuda 10 minutit. Kalla käärimisnõusse. Sulge kääritusnõu kaanega, paigalda vesilukk ja jäta sooja tuuletõmbuseta kohta käärima. Käimisaeg sõltub kasutatud toorainest, suhkrusisaldusest ja toa temperatuurist- tavaliselt 1-2 nädalat. Vein on lõpuni käinud, kui hüdromeetri näit on -10 ja -2 vahel (0.990-0.998) sõltub veini tüübist. Nüüd eemalda marjad ja vala vein teise nõusse. Sega kõvasti, et süsihappegaas veinist välja saada. Lisa E5 käärimise peataja. Jäta seisma kaheks ööpäevaks. Tühjenda kotid E6 ja E7 sulge vein uuesti kaanega ja jäta selginema. Nädala pärast sifooni vein puhtasse nõusse (nii, et põhjas olev sade jääb puutumata), kui vein vajab lisamaitsestust, siis seda võib teha nüüd. Kontrolli, et vein on selge, kui ei ole, lase veel paar päeva seista, siis võid pudeldada. Vein on nüüd valmis nautimiseks, kuid paari nädalaga vein küpseb ja muutub aromaatsemaks. Happesus ja tugev maitse väheneb. Kuu möödudes on maitsed veelgi paremini välja arenenud. Säilita veini valguse eest kaitstult, parim säilitustemperatuur on 12-18 kraadi C. Alla 10 kraadi C temperatuur ei ole veini säilitamiseks hea, siis on parem juba toatemperatuur.
Retseptid 25 liitri veini valmistamiseks: Õunavein Hapusid õunu viilutatuna 5-9kg Rosinaid 0,5kg Suhkrut 6,5kg
Pohlavein Pohli 3kg Mustikaid 1kg Rosinaid 750g Suhkrut 6,5kg
Maasikavein Maasikaid 5kg Rosinaid 0,5kg Suhkrut 6,5kg
Apelsinivein Apelsine 5-8kg Sidruneid 1kg Fariinsuhkrut 2kg
: PDF
Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta
14 päeva raha tagasi garantii
Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul
Turvaline ostukoht
Lisa korvi