Kirjeldus
Kasutamine: Lahustage paki sisu 150ml veinimahlas ja laske 2-3 päeva seista temperatuuril 22-26°C.
See järel lisage ülejäänud veinimahlale ja segage.
Võib valmistada “kiirmeetodil “veinimahla. Ca 200g sobivat puuvilja hakkida ja lisada 300ml vett ja 2tl suhkrut- saadud segu soojendada ca 26°C ja lahusele lisada veinipärmi paki sisu. Laske 2-3 päeva seista temperatuuril 22-26°C ja lisage ülejäänud veinimahlale.
Paki sisust piisab 25L veinimahla kääritamiseks.
Veini valmistamine puuviljavirdest on võimalik tänu mikroorganismidele – täpsemalt suurele pärmirühmale, mis kuulub liikidesse Saccharomyces cerevisiae ja Saccharomyces bayanus. Veinitööstuses kasutatavad, laborites hoolikalt valitud ja täiustatud väärisveinipärmid jagunevad mitmeks liigiks, olenevalt substraadi eelistustest (puuvilja tüüp, suhkru kontsentratsioon), alkoholi tootmise kiirusest ja tõhususest.
Antud pärmi pakutakse suspensiooni kujul spetsiaalses kaitsevedelikus; kogus: 20 ml. See on kotikeses nähtav helepruuni sette kujul. Enne pärmi kasutamist loksutage kotikest korralikult, kuni vedelik muutub häguseks.
Ühekordne annus pärast pärmi kasvamist on piisav kuni 25 liitri veini valmistamiseks.
Suspensiooni kujul tarnitava pärmi puhul on soovitatav eelkasvatus. Seda protsessi nimetatakse pärmikultuuri ehk emapärmi valmistamiseks.
Toote omadused:
Biowini toodetud vedelal suspensioonil oleval pärmil on kõik vajalikud sertifikaadid, mis kinnitavad selle kõrget kvaliteeti. Tüved pärinevad Poola mainekamatest mikrobioloogiainstituutidest; need on mesofiilsed, mis tähendab, et nad kasvavad temperatuuril 18–30 °C.
Pärmi tuleks hoida jahedas ja kuivas kohas, eemal otsesest päikesevalgusest.
Veinipärmi eelised – alkoholikindlus umbes 14–18%
– taluvus kõrge suhkru (mee või universaalne), süsinikdioksiidi ja parkainete kontsentratsiooni suhtes
– vastupidavus kõrgematele väävlisisaldustele, nt. pärast kaaliumpürosulfiidi kasutamist
– väärispärmi poolt esile kutsutud käärimisprotsess on kiirem ja seetõttu väheneb nakkuste tõenäosus
– valmis vein on stabiilne ja hästi kääritatud
– püsiv värvus ja õigesti valitud lõhna- ja maitsearoom.
Metsiku pärmi kasutamisega kääritamise puudused – alkoholitaluvus on vaid kuni umbes 10%
– madal hapete taluvus, kõrgem suhkrusisaldus, suur kogus parkaineid






