Kirjeldus
Veinipärmi toitained on asendamatud puuvilja-, viinamarja- ja teraviljaveinide kodusel tootmisel. Normaalseks kasvuks vajab veinipärm lisaks suhkruallikale ka lämmastiku- ja fosforiühendeid – mida meie kliimavööndi puuviljades napib – ja vitamiine, peamiselt B-rühma kuuluvaid. Tänu B1-vitamiiniga toitainete kasutamisele saavutame pärmi õige paljunemise, käärimise kiire alguse ja puuviljades sisalduva ning veinitootmise käigus lisatud suhkru täieliku käärimise. Vitamiin B1 stimuleerib pärmi kasvu ja on tugev käärimise aktivaator, mis tähendab, et see tagab selle kiirema alguse. Toitainetes sisalduvad ühendid tarbib pärm täielikult oma paljunemise ja käärimise ajal ning seetõttu ei mõjuta need veini maitset ega aroomi. 10 g pakendist piisab kuni 25 liitri partii jaoks! Soovitatav on toitaineid kasutada vahekorras 1 g 1,5–2,5 liitri partii kohta. Toitaineid on väga lihtne kasutada – aga ärge lisage neid otse pärmi segule.
Kasutamine:
Kasutage järgmistes vahekordades: 1 g toitaineid 1,5–2,5 liitri virde kohta. Koti sisust piisab 15–25 liitri veini segu jaoks. Soovitatav toitainete kogus on vaja doseerida kolmes võrdses osas: 1. kord – enne pärmi lisamist, 2. kord – pärast 2–3 päeva käärimist, 3. kord – umbes 10 päeva pärast, kui virde °Blg väärtus langeb 8–12-ni. Lahustage iga toitainete portsjon umbes 100 ml viinamarjavirdes, valage see kääritusnõusse ja segage.
Ärge lisage toitaineid otse pärmi inokulatsioonile.





