Kasvatamine: Päikesepaisteline soe kasvukoht ja ühtlaselt parasniiske huumusrikas muld. Nõrgalt happeline kuni neutraalne. Fosfori- ja kaaliumilembene. Liigne lämmastik mõjutab tomatite maitset ja säilimist ning muudab taimed haigustele vastuvõtlikumaks.Kasvuhoonesse istutatakse tomatitaimed siis, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 kraadi C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 kraadi C. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm. Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused.
Kasutamine: Värskelt ja töötlemiseks, sobib ka suurtootmisesse. Tomati kõige märkimisväärsem kasulikkus tuleneb selles sisalduvast lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust.
Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.