Tomat Kmicic 1g

1.60

Tootekood: 5903837461608 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Lycopersicon esculentum

Keskvarajane ning saagikas sort, mille viljad on ühtaegu maitvad ja dekoratiivsed. Determinantne. Küpsed viljad on väga aromaatsed, pirnikujulised, kaaluvad keskmiselt 50-60g. Viljaliha on tugev, sobivad ideaalselt konserveerimiseks.

Pakis on seemneid 1 gramm.

87 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Tomati taimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5cm sügavusele ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne 21-25°C. Külvi-ja hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti, juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15°C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10°C. Muld peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus, väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärssivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust (üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 

 

Kasutamine: Suurepärane köögivili, mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 

 

Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.

Kirjeldus

Kasvatamine: Tomati taimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5cm sügavusele ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne 21-25°C. Külvi-ja hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti, juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15°C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10°C. Muld peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus, väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärssivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust (üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 

 

Kasutamine: Suurepärane köögivili, mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 

 

Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.