Tomat Gartenperle

2.95

Tootekood: 4015557416149 Kategooriad: ,

Lycopersicon esculentum

Kirsstomati tüüpi, lihakate karmiinpunaste viljadega, sobib hästi garneeringuks ja värskelt söömiseks. Magusate viljadega. Kasvatatakse rõdudel ja kastides, väetada sagedasti. Saagikas.

Pakist saab ca 80 taime.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunktid!

Ühik: pk Laos: 12

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Taimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5cm  sügavusela ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25°C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed ümberpikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15°C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10°C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust (üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda. 

Istutusskeem

v60cm, rv60cm

Istutussügavus

0,5-1,5cm

Külv avamaale

-

Külv sisse

Märts-Aprill

Kasvutingimus

Päikseline

Õitsemisaeg

-

Kirjeldus

Kasvatamine: Taimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5cm  sügavusela ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25°C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed ümberpikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15°C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10°C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust (üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.