Spargelkapsas Calabrese

2.25

Tootekood: 4015557410529 Kategooriad: ,

Brassica oleracea var. italica

Spargelkapsas ehk asparkapsas ehk brokoli õisik on sinakasroheline, keskmise suurusega, suurepärase maitsega. Kasvuperiood 85 päeva. Ettekülvid alates märtsi teisest poolest. Soovitav teha külve 2-nädalaste vahedega, siis on värske spargelkapsas võtta pikema perioodi vältel. Mais otsekülvid avamaale.

Pakis seemneid ca 80 tk.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunktid!

Ühik: Laos: 5

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine:  Taimed kasvatakse ette,  seeme külvata aprilli alguses.  Idanemiseks vajalikus soojus on 18–20° C,  külv tärkab ühtlaselt. Teise pärislehe faasis pikeerida, peale juurdumist, ca nädala aega hiljem võib temperatuuri alandada 13-14 ° C. Järsud temperatuuri muutused võivad tekitada varrepõletiku. Avamaale istutada alates mai teisest  poolest, kui muld on soojenenud, taimed on soovitav katta kattelooriga. Eelistab neutraalset ja rammusat aiamulda. 
Väetada aiaüldväetistega. Peale varretipu õisiku eemaldamist  on võimalik külgõitest saaki saada, soovitav andal lisa väetist. 

Kasutamine: Spargelkapsa õisikud on väga vitaminirohked köögiviljad. Sisaldab palju  karotenoide, nagu beetakaroteen ja luteiin, samuti foolhapet, C- ja K-vitamiini ning mitmeid B-rühma vitamiine. Rohkesti on rauda, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit. Sobib söömiseks värskelt või blanšeeritult. 

Kirjeldus

Kasvatamine:  Taimed kasvatakse ette,  seeme külvata aprilli alguses.  Idanemiseks vajalikus soojus on 18–20° C,  külv tärkab ühtlaselt. Teise pärislehe faasis pikeerida, peale juurdumist, ca nädala aega hiljem võib temperatuuri alandada 13-14 ° C. Järsud temperatuuri muutused võivad tekitada varrepõletiku. Avamaale istutada alates mai teisest  poolest, kui muld on soojenenud, taimed on soovitav katta kattelooriga. Eelistab neutraalset ja rammusat aiamulda. 
Väetada aiaüldväetistega. Peale varretipu õisiku eemaldamist  on võimalik külgõitest saaki saada, soovitav andal lisa väetist. 

Kasutamine: Spargelkapsa õisikud on väga vitaminirohked köögiviljad. Sisaldab palju  karotenoide, nagu beetakaroteen ja luteiin, samuti foolhapet, C- ja K-vitamiini ning mitmeid B-rühma vitamiine. Rohkesti on rauda, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit. Sobib söömiseks värskelt või blanšeeritult.