Sibul Jõgeva 3 0,5g

1.20

Tootekood: 4743253011442 Kategooriad: , ,

Allium cepa

Jõgeva Sordiaretuse Instituudis aretatud sibulasort! Keskvarajane, mitmepesaline sort. Suurepesaline Peipsiääre sibul. Kuivsoomused on roosakaskollased, sibul ümarlapik 40-70g kaalub. Säilivus väga hea. Vastupidav jahukastele.

Pakis seemneid ca 0,5g.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkti!

Ühik: pk Laos: 325

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Sibulaseeme külvatakse varakevadel avamaale, sügiseks moodustuvad sellest väikesed tippsibulad. Neid tuleb säilitada toatemperatuuril, siis ei hakka nad järgmisel aastal õitsema ja igast moodustub pesakond suuri sibulad. Nendest omakorda valitakse välja väiksemad valiksibulad, mis pannakse maha järgmisel aastal. Sibulad tuleb maha panna kevadel varakult, jahedas moodustub tugev juurestik ja ilmade soojenedes hakkavad pealsed kiiresti kasvama. Õievarred tuleb kohe kõrvaldada, muidu väheneb saak. Saaki hakatakse korjama siis, kui pealsed kolletuvad, sibulal lastakse varju all järelkuivada.

Kasutamine: Sibulaid võib süüa värskelt, kuumtöödeldult, marineeritult, mahla või siirupina, konserveeritult õlis, glasuuritult, sügavkülmutatult ja kuivatatult. 

Istutusskeem

v5cm, rv20cm

Istutussügavus

1,5-2,5cm

Külv avamaale

Aprill-Mai

Külv sisse

-

Kasvutingimus

Päikseline

Õitsemisaeg

-

Kirjeldus

Kasvatamine: Sibulaseeme külvatakse varakevadel avamaale, sügiseks moodustuvad sellest väikesed tippsibulad. Neid tuleb säilitada toatemperatuuril, siis ei hakka nad järgmisel aastal õitsema ja igast moodustub pesakond suuri sibulad. Nendest omakorda valitakse välja väiksemad valiksibulad, mis pannakse maha järgmisel aastal. Sibulad tuleb maha panna kevadel varakult, jahedas moodustub tugev juurestik ja ilmade soojenedes hakkavad pealsed kiiresti kasvama. Õievarred tuleb kohe kõrvaldada, muidu väheneb saak. Saaki hakatakse korjama siis, kui pealsed kolletuvad, sibulal lastakse varju all järelkuivada.

Kasutamine: Sibulaid võib süüa värskelt, kuumtöödeldult, marineeritult, mahla või siirupina, konserveeritult õlis, glasuuritult, sügavkülmutatult ja kuivatatult. 

_after_single_product'); ?>