Kirjeldus
Retsept 750 g leiva küpsetamises juuretisega:
Koostis:
350 ml leiget vett,
10 g soola,
350 g nisujahu, tüüp 500–750,
150 g rukkijahu tüüpi 720,
1 pk Rukkijahujuuretist pärmiga.
valikuliselt seemneid lina, päevalille, kõrvitsa, jt.
Taigna valmistamiseks segage ülalnimetatud koostisosad – kuni saate elastse konsistentsiga massi, nii et tainas tuleb kausi küljest lahti. Lasta umbes 1 tund, kaetud soojas kohas kerkida. Seejärel sõtkuge tainas alla vormige pätsid või pange tainas vormi. Jätke jälle sooja kohta kerkima, nii et tainas kahekordistuks. Vahepeal pange soojendavasse ahju kauss veega, et leib saaks krõbeda kooriku ja jääks parajalt niiskeks. Küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 1 tund, temperatuuril 200 ° C