-30%

Rosmariin

2.50 1.75

Tootekood: 4015557490545 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Rosmarinus officinalis

Meie kliimas üsna vaevanõudlik kasvatada, ent kasvatamisvaeva kindlalt vääriv igihaljas poolpõõsas. Kasvab umbes 0,5 meetri kõrguseks.

Pakist ca 50 taime.

40 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Seemned külva märtsi algul, tõusmed ilmuvad kuni kuu aja jooksul, seejärel tuleb taimed pikeerida pottidesse. Algareng on aeglane ja avamaale istutatakse alles juunis. Soovib päikesepaistelist ja tuulevarjulist, lubjarikka pinnasega kasvukohta ning ei talu värskelt väetatud maad. Meie oludes on rosmariin talveõrn, siis tuleks ta augusti lõpul potti istutada ning kuni juunini kasvatada toataimena aknalaual. Välja saab istutada alles juunis kui öökülmade oht on möödas.

Kasutamine: Rosmariini tugeva maitse tõttu tarvitatakse lehti ja võrseid korraga väikestes kogustes (nii värskelt kui kuivatatult). Põhiliselt sobib lihatoitude maitsestamiseks (lamba-, vasika ja kanaliha), lihamarinaadidele, kala-, tomati-, seene-, riisi- ja munatoitudele. Ravimtaimena kasutatakse rosmariini samuti. Lehtedest ja õitsvatest võrsetest valmistatakse mitmesuguseid leotisi, salve ja plaastreid. Vanniveele lisatuna ergutab vereringet. Tee ja tinktuur soodustavad seedimist, peletavad väsimust, tõstavad vererõhku. Rosmariiniõli aitab luu- ja liigesevalude puhul. Rosmariin on ka desinfitseeriva toimega ning tema lõhn pidavat parandama isegi mälu. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Seemned külva märtsi algul, tõusmed ilmuvad kuni kuu aja jooksul, seejärel tuleb taimed pikeerida pottidesse. Algareng on aeglane ja avamaale istutatakse alles juunis. Soovib päikesepaistelist ja tuulevarjulist, lubjarikka pinnasega kasvukohta ning ei talu värskelt väetatud maad. Meie oludes on rosmariin talveõrn, siis tuleks ta augusti lõpul potti istutada ning kuni juunini kasvatada toataimena aknalaual. Välja saab istutada alles juunis kui öökülmade oht on möödas.

Kasutamine: Rosmariini tugeva maitse tõttu tarvitatakse lehti ja võrseid korraga väikestes kogustes (nii värskelt kui kuivatatult). Põhiliselt sobib lihatoitude maitsestamiseks (lamba-, vasika ja kanaliha), lihamarinaadidele, kala-, tomati-, seene-, riisi- ja munatoitudele. Ravimtaimena kasutatakse rosmariini samuti. Lehtedest ja õitsvatest võrsetest valmistatakse mitmesuguseid leotisi, salve ja plaastreid. Vanniveele lisatuna ergutab vereringet. Tee ja tinktuur soodustavad seedimist, peletavad väsimust, tõstavad vererõhku. Rosmariiniõli aitab luu- ja liigesevalude puhul. Rosmariin on ka desinfitseeriva toimega ning tema lõhn pidavat parandama isegi mälu.