Kirjeldus
Kasvatamine: Punapeet ei ole pinnase suhtes nõudlik. Kõige paremini kasvab see viljakatel liivasegustel muldadel. Kivises pinnases ja tihkes savipinnases võivad juurikad deformeeruda. Pinnase pH-tase 6–7 on peedile sobiv. Peediseemned külvatakse pinnasesse, mille temperatuur on vähemalt 10˚C (mais-juunis). Taimede vahele jäetakse vähemalt 7cm ja ridade vahel 50cm.
Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse.