Pärmikomplekt siidrile Presto

7.20

Ühiku hind: 120.00/kg

Tootekood: 6417160120501 Kategooriad: ,

Koduse siidri valmistamise komplekt sisaldab vajalikke kääritusaineid: ensüüme, siidripärmi, pärmitoitaineid ja põhjalikku valmistusjuhendit koos retseptidega ja juhendiga 25 liitri koduse õunasiidri valmistamiseks:

Õunasiidri pärmikomplekt sisaldab: E1 ensüümid, E2 siidripärm, pärmi toitesoolad, E4 sidrunhape.

  • Rapla: 16
  • Tartu: 14
  • Vändra: 7
  • Pärnu: 11
  • Rakvere: 14
  • Jõgeva: 14
  • E-pood: 120
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 7 Boonuspunktid!

Ühik: pakk

Täpsem kirjeldus

Kasutamine:
Puhasta ja desinfitseeri kääritusnõu veega, millele on lisatud desinfitseerivat ainet, loputa hoolikalt.
  • Vala õunaviilud kurnakotti ja tõsta puhtasse kääritusnõusse, vala 5 liitrit 7 kraadist C vett õunaviiludele. Võid kasutada ka naturaalset säilitusaineteta õunamahla. Lisa E1ensüümid ja jäta paariks tunniks jahtuma, kui kasutad õunamahla, siis seda ei ole vaja teha.
  • Lahusta vajalik kogus suhkrut ja sidrunhape E4 4 liitris kuumas vees, kui õunad on väga hapud kasuta vaid pool sidrunhappest. Lisa segu kääritusnõusse.
  • Lisa külma või kuuma vett kuni 25 liitrini, jälgi, et segu temperatuur on 25 kraadi C.
  • Sega siidripärm ja toitesoolad (E2) klaasitäies 35 kraadieses C vees ja lase paisuda 10 minutit. Kalla käärimisnõusse.
  • Sulge kääritusnõu kaanega, paigalda vesilukk ja jäta sooja tuuletõmbuseta kohta käärima. Käimisaeg sõltub kasutatud toorainest, suhkrusisaldusest ja toa temperatuurist, tavaliselt 1-2 nädalat.
  • Kui mulksumine on lõppenud mõõda suhkrusisaldust hüdromeetriga, siidri näit peaks olema +- 0(1.000)
  • Nüüd eemalda õunaviilud ja vala siider teise nõusse või villi pudelitesse.
  • Kasuta õlle- või siidripudeleid kroonkorke, või vahuveinipudeleid.
  • Pudeldamisel jäta pudelitesse 5cm vaba ruumi, lisa igasse pudelisse üks „karboniseerimise tablett“ või triiki teelusiktäis suhkrut 0,33 liitrisele pudelile.
Jäta siidripudelid nädalaks toatemperatuurile, pärast mida võiks siidrid viia jahedasse selginema ja järelvalmima. Siider on nautimiseks valmis, aeg parandab maitset veelg. Selliselt valmistatud siider on kuiv, kui soovid magusat siidrit võid lisada muid magusaineid aga mitte suhkrut!

Õunasiider 25 liitrit

  • Õunaviile 8-12kg(värskeltpressitud)
  • õunamahla 10 liitrit suhkrut 2kg
  • virde suhkrusisaldus (mõõda hüdromeetriga) võiks olla1.040-1.050 siis saad 5-6,5 %-se siidri
  • Kui soovid valmistada väiksemat kogust siidrit, vähenda sidrunhappe ja toitesoolade kogust, pärmi ja ensüümide kogus jäta samaks.

: PDF

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Kasutamine:
Puhasta ja desinfitseeri kääritusnõu veega, millele on lisatud desinfitseerivat ainet, loputa hoolikalt.
  • Vala õunaviilud kurnakotti ja tõsta puhtasse kääritusnõusse, vala 5 liitrit 7 kraadist C vett õunaviiludele. Võid kasutada ka naturaalset säilitusaineteta õunamahla. Lisa E1ensüümid ja jäta paariks tunniks jahtuma, kui kasutad õunamahla, siis seda ei ole vaja teha.
  • Lahusta vajalik kogus suhkrut ja sidrunhape E4 4 liitris kuumas vees, kui õunad on väga hapud kasuta vaid pool sidrunhappest. Lisa segu kääritusnõusse.
  • Lisa külma või kuuma vett kuni 25 liitrini, jälgi, et segu temperatuur on 25 kraadi C.
  • Sega siidripärm ja toitesoolad (E2) klaasitäies 35 kraadieses C vees ja lase paisuda 10 minutit. Kalla käärimisnõusse.
  • Sulge kääritusnõu kaanega, paigalda vesilukk ja jäta sooja tuuletõmbuseta kohta käärima. Käimisaeg sõltub kasutatud toorainest, suhkrusisaldusest ja toa temperatuurist, tavaliselt 1-2 nädalat.
  • Kui mulksumine on lõppenud mõõda suhkrusisaldust hüdromeetriga, siidri näit peaks olema +- 0(1.000)
  • Nüüd eemalda õunaviilud ja vala siider teise nõusse või villi pudelitesse.
  • Kasuta õlle- või siidripudeleid kroonkorke, või vahuveinipudeleid.
  • Pudeldamisel jäta pudelitesse 5cm vaba ruumi, lisa igasse pudelisse üks „karboniseerimise tablett“ või triiki teelusiktäis suhkrut 0,33 liitrisele pudelile.
Jäta siidripudelid nädalaks toatemperatuurile, pärast mida võiks siidrid viia jahedasse selginema ja järelvalmima. Siider on nautimiseks valmis, aeg parandab maitset veelg. Selliselt valmistatud siider on kuiv, kui soovid magusat siidrit võid lisada muid magusaineid aga mitte suhkrut!

Õunasiider 25 liitrit

  • Õunaviile 8-12kg(värskeltpressitud)
  • õunamahla 10 liitrit suhkrut 2kg
  • virde suhkrusisaldus (mõõda hüdromeetriga) võiks olla1.040-1.050 siis saad 5-6,5 %-se siidri
  • Kui soovid valmistada väiksemat kogust siidrit, vähenda sidrunhappe ja toitesoolade kogust, pärmi ja ensüümide kogus jäta samaks.