-20%

Mustjuur Hoffmanns Schwarze Pfahl ERF

0.55 0.44

Tootekood: 4015557424465 Kategooriad: ,

Ühik : pk

Scorzonera hispanica

Väga kõrge toiteväärtusega delikatess-köögivili. Väärtuslik ja maitsev juurvili, mis valmib 130-140 päevaga külvist. Söödav osa on silindrikujuline viljajuur, mille pikkus on keskmiselt 30cm. Talvekindel.

Pakis on seemneid 3 kuni 4 m külvivaole.

74 laos

Täpsem kirjeldus:

Kasutamine: Mustjuur vajab edukaks kasvamiseks korralikult haritud kobedat ja viljakat pinnast ning valget kasvukohta. Külviskeem 20х8-10cm, külvisügavus 2-3cm. Eesti oludes külvatakse seemned enamasti mai keskel. Taimed tärkavad 4-10 päevaga temperatuuril umbes 20 kraadi С, et nihutada tarvitamisaega varasemaks võib külvata ka juulis ja septembris. Hooldamine seisneb kastmises, rohimises. Külvi soovituslik väetada kaks korda kuus augusti keskpaigani mikroelementidega kompleksmineraalväetistega. Juurviljad on saagikoristuseks valmis 100-110 päeva möödumisel pärast taimede tärkamist. 



Kasutamine: Keedetult, hautatult ja salatisse või näiteks sidrunimahla või majoneesiga. Sisaldab C-, B1-, B2-vitamiini, kaaliumsoolasid, mangaani, rauda, vaske, tsinki, fosforit ja kaltsiumi. Aed-mustjuure peamiseks väärtuseks on suur inuliini sisaldus juurikas (umbes 10%).

Kirjeldus

Kasutamine: Mustjuur vajab edukaks kasvamiseks korralikult haritud kobedat ja viljakat pinnast ning valget kasvukohta. Külviskeem 20х8-10cm, külvisügavus 2-3cm. Eesti oludes külvatakse seemned enamasti mai keskel. Taimed tärkavad 4-10 päevaga temperatuuril umbes 20 kraadi С, et nihutada tarvitamisaega varasemaks võib külvata ka juulis ja septembris. Hooldamine seisneb kastmises, rohimises. Külvi soovituslik väetada kaks korda kuus augusti keskpaigani mikroelementidega kompleksmineraalväetistega. Juurviljad on saagikoristuseks valmis 100-110 päeva möödumisel pärast taimede tärkamist. 



Kasutamine: Keedetult, hautatult ja salatisse või näiteks sidrunimahla või majoneesiga. Sisaldab C-, B1-, B2-vitamiini, kaaliumsoolasid, mangaani, rauda, vaske, tsinki, fosforit ja kaltsiumi. Aed-mustjuure peamiseks väärtuseks on suur inuliini sisaldus juurikas (umbes 10%).