Kirjeldus
Kasutamine:
*Esimesel kasutamisel tuleb pann korralikult nii seest kui väljast rasvainega kokku määrida ning ideaalis 200–250 kraadises ahjus ca tund aega kuumutada. Kui tundub, et ei soovi toas “tossutada”, siis sobib ka tuulevaikses kohas õues pliidil panni kuumutada. Oluline, et kogu pann saaks õliga kokku ning temperatuuri toimel uuesti “kuivaks tõmbuda”. Rasvaineks ei sobi väga hästi või ega loomne rasv, margariin ega tavaline külmpressitud õli, vaid pigem tahke taimerasv või kõrget kuumust kannatav õli (nt viinamarjaseemne- või avokaadoõli või rafineeritud kookos- või oliivõli jms). Pärast kuumutamist lasta pannil rahulikult maha jahtuda.
*Kuumutage panni, enne kui asetate sellele toiduained
*Ärge kasutage toidu segamiseks või teisaldamiseks metallist pannilabidaid
*Ärge kunagi valage kuumale pannile külma vett
*Ärge kasutage tugevatoimelisi puhastusaineid
*Ärge kindasti mitte kunagi peske malmpanne ega -potte nõudepesumasinas!!
Kui pannil on kinnikõrbenud toidujääke vms, tasub panni veega leotada või kuumutada ja puhastada tekkinud jääkidest ning kuivatada. Pärast seda tasub pann kas õliga sisse määrida või kui pann on väga kuiva pinnaga, siis kasutada uuesti sama nippi, nagu panni esmakordsel kasutamisel.
Pann on soovitav alati pärast pesemist uuesti kergelt toiduõliga kokku teha – selleks tilgutage pannile paar tilka toiduõli ning hõõruge see majapidamispaberiga panni pinnale laiali ning kuivatage liigne õlikogus.