Kirjeldus
Ei sisalda soola, maitsetugevdajaid ja säilitusaineid.
Retsept kodusele 2 kg lihakonservile.
• 500 g peekonit
• 500 g seakaela liha
• 500 g sea abatükki liha
• 250 g rasva
• 250 g veiseliha
• 200 ml vett
• 30 g ürtide ja vürtside segu purgiliha jaoks
• 30 g soola
Valmistamine: Rasvane liha hakkida 8 mm laiusteks ribadeks ja lahjem liha 12 mm tükkideks. . Haki veiseliha kaks korda väikseima suurusega tükkideks ja segage seejärel külma veega korralikult läbi, kuni segu muutub pudruks. Sega hakkitud liha kokku ja maitsesta konsrvliha jaoks mõeldud ürtide ja vürtside seguga. Lisa sool ja sega veel kord. Jäta 24 tunniks külmkappi seisma. Selle aja möödudes steriliseerige purgid ja täitke purgid lihaga ääreni. Pange suletud purgid potti, kus soe vesi ulatub lihatasemest kõrgemale. Pastöriseerige need (küpsetage 40 minutit, kuni keema hakkab). Järgmisel päeval korrake pastöriseerimist, tehes seda 40 minutit.