Kirjeldus
Küüslauguga maitseainesegu on mugav kasutada liha soolamiseks enne/ pärast liha suitsetamist või küpsetamist (temperatuuril alla 150°C) või kasutada keedusingi valmistamisel liha ettevalmistamisel.
Retsept:
Keedusingi valmistamine koos Maitseainesegu küüslauguga keedusingile
Vala paki Maitseainesegu küüslauguga keedusingile 100g sisu 1 L vette , keeda ja tõsta kõrvale jahtuma. Asetage 1,1 kg singi- või seafileetükk väikesesse anumasse nii, et see oleks täielikult maitsestatud soolvee all. Kiiremaks laagerdumiseks süstige liha mitmesse kohta (ca 60-80 ml soolvett). Laske tahendada külmkapis (4-8°C) 5-7 päeva, pöörates liha iga 2 päeva tagant. Nende päevade möödumist eemaldage liha soolveest ja asetage see Singipressi 1,5 kg .Asetage termomeeter kaane sisse. Asetage Singipress anum veega potti nii, et selle tase oleks liha tasemest kõrgemal. Vee temperatuur ei tohi ületada 90°C. Jätkake keetmist, kuni temperatuur liha sees jõuab 68°C-ni. Seejärel eemaldage Sigipress veest, laske sellel jahtuda ja asetage see eelistatavalt üleöö külmkappi.