Kirjeldus
Traditsioonine 5 kg Krakowi vorsti retsepti:
Koostis:
1 kg seakaela
2 kg abaliha
1 kg tailiha
0,8 kg veiseliha
0,5 kg peekonit
1 pakk Maitseainesegu Krakowi vorstile 115g
Ettevalmistus:
Puhasta liha kelmetest ja liigsest rasvast, lõika liha umbes 2-4 cm kuubikuteks. Aja liha ja peekon läbi hakklihamasina. Sõtku hakitud veiseliha, millele on lisatud 0,5 l külma veega, kuni saad ühtlase massi. Ülejäänud liha ajage läbi hakklihamasina (8-12mm sõel). Sega kõik läbi, lisa kotikese sisu ja sõtku korralikult läbi. Leotage vorstikestad ja täitke vorstimassiga ja pange seisma 8 tundiks toatemperatuurile, et vorst hästi kuivaks ja laagerduks (õhu paremaks liikumiseks võid kasutada ventilaatorit). Suitsutage valmistatud vorste temperatuuril 50-60°C umbes 3 tundi, seejärel keetke 75-80°C juures kuni vorsti sisetemperatuur on 68°C.