Kirjeldus
Kas unistad kodusest aromaatsest ja ehtsast kabanossi vorstist? Sooviksid minna tagasi aega, kus toit ei olnud täis kemikaale ja kunstlikke lisaaineid? Siin on see võimalus!
Meie ehtsatest ürtidest ja vürtsidest maitseaineseguga saad lihtsasti valmistada maitsvat, aromaatset, traditsioonilist ja suussulavat kabanossivorsti ning seda ainult naturaalsetest toorainetest. See on segu looduslikest ürtidest ja vürtsidest ilma soola, suhkru, säilitusainete ja maitsetugevdajateta. Segu sisaldab musta pipart, kadakamarju, paprikat, chillit, muskaati, vürtsi ja küüslauku – kõik tervislikud ja turvalised koostisosad.
Ühest 30g pakendist piisab 2 kg kabanossi vorsti valmistamiseks.
Hellita ennast ja oma lähedasi selle kodusvalmistatud hõrgutisega!
2 kg kabanossivorsti valmistamiseks läheb tarvis:
500g sinki
500g seakaela
400g peekonit või läbikasvanud küljeliha
400g seapõske
200g veiseliha
200ml külma vett
26g meie Browin soola lihatoodete soolamiseks
1pk Maitseainesegu Kabanossi vorstile 30g
Meie Browin naturaalseid lambasooli 18/20mm, ligikaudu 7jm
Retsept:
Lõika liha sobiva suurusega tükkideks, eraldades peki ja tailiha. Aja pekk ja pekisem liha läbi hakklihamasina ca 2-4mm tera ja tailiha läbi 8-12mm tera või suurema lõikeava. Veiseliha aja masinast läbi kõige peenema teraga. Lisa veiselihale 100ml külma vett ja sõtku ning sega niikaua kuni liha ümber tekib valkjas puder, mis seob kogu lihamassi kokku. Sega kõik hakitud lihad omavahel, lisa sool ja maitseainepaki sisu, ülejäänud külm vesi ning sega korralikult kõik omavahel läbi. Jäta segu külmikusse maitsestuma järgmise päevani. Võta liha külmikust välja minimaalselt 1 tund enne vorstide vormimist. Kasuta vorstide tegemiseks vorstipritse näiteks meie laiast valikust ning jälgi pritsi ja soolte kasutusjuhendit. Riputa valmistopitud vorstid toatemperatuurile paariks tunniks kuivama. Kui need on korralikult kuivanud, suitsuta kõigepealt vorste suitsuahjus temperatuuril 40-50°C juures ca 2-3 tundi (kuni need muutuvad kergelt pruunikaks). Suitsutamiseks kasuta meie valikus olevaid puidulaaste – hästi sobivad näiteks kirss või lepp. Järgmiseks küpseta vorste ilma suitsuta temperatuuril 75°C ca 30 minutit. Soovitav oleks hoida valmis vorste 2-3 päeva lahtiselt külmikus, et nad saaksid piisavalt kuivada. Pärast seda võid need vaakumpakendada mis pikendab nende säilivusaega.
Ka erinevaid vaakumpakendaja mudeleid ja vaakumkotte leiad meie valikust.
Koostis: ürdid ja maitseained 86,7% (must pipar 20%, kadakamarjad, paprika, chilli 13,3%, muskaat 10%, vürts), kuivatatud küüslauk.
Netokaal 30g
Ei sisalda soola, suhkrut, säilitusaineid ega maitsetugevdajaid!
Säilitada kuivas otsese päikesevalguse eest kaitstud kohas.
Maitseainesegu on valmistatud tehases, mis muu hulgas käitleb ka tundlikke maitseaineid nagu sinep, seller, soja, seesam, gluteen ja erinevad pähklid!
Pakendi mõõdud (l x p x k) 110x10x180mm