Kasvatamine: Soovituslik on taimed ette kasvatada. Peenrale istuta mai esimesel poolel, kui muld on jõudnud soojeneda. Öökülmaohu korral kata taimed looriga, sest juba paar külmakraadi rikuvad õisiku. Looriga tuleks katta taimed ka selleks, et kaitsta neid kahjurite eest. Loori all valmib saak ka oluliselt kiiremini. Taimed juurduvad kümmekonna päevaga, siis mulda neid ja väeta köögivilja vedelväetisega. Jälgi, et väetis sisaldaks molübdeeni ja boori, sest nende puudusel jäävad õisikud maitsetuks.
Kasutamine: Lillkapsast võib 7-10 päeva säilitada külmikus temperatuuril 0°C. Lillkapsast kasutatakse ainult õisikut, lehed ja juured eemaldatakse. Nagu kapsal ikka, on lehed täiesti söödavad, aga siiski lillkapsalehti üldjuhul ei sööda. Teda võib kasutada nii toorelt, kuumtöödeldult kui konservitult. Lillkapsas on rohkelt C-vitamiini, foolhapet ja kaaliumi, lisaks B6-vitamiini ja vaske. Tänu oma sidrunhappe sisaldusele on lillkapsas kõige kergemini seeduv kapsas.