Kasvatamine: Meie kliimas on mõistlik kõrvitsataimed ette kasvatada. Arvestada tuleb, et seemne külvamisest kuni kasvukohale istutamiseni kulub üldjuhul 25-30 päeva. Külva seemned ükshaaval 10cm läbimõõduga potti, külvisügavus peaks olema 5-8cm, olenevalt seemne suurusest. Eelnevalt võid seemneid ka 6 tundi soojas vees leotada. Idanemistemperatuur 20 kraadi C. Kõrvitsataimed ei armasta ümberistutamist, seega kummuta nad ettevaatlikult potist välja ja istuta nad korralikult koos mullapalliga püüdes juuri mitte vigastada. Istutamisel aseta taimed kuni idulehtedeni mulda, see aitab taimel moodustada ka varreosale juuri. Enne välja istutamist pead kindlasti taimi karastama. Seemned võid külvata ka sooja kevade korral otse kasvukohale, siis jälgi, et muld oleks soojenenud vähemalt 15 kraadi C-ni. Seemned külva avamaale külvates pisut sügavamale kui potis ja kata külvid kindlasti kile või kattelooriga.
Kasutamine: Kõrvits on hinnatud köögivili nii oma mõnusa ja maheda maitse kui ka tervisele kasulike omaduste tõttu. Sobib söömiseks nii toorelt, suppides, hautistes, soojades salatites kui ka küpsetistes. Kõrvitsa viljalihas leidub kasulikke mineraalaineid nagu kaalium, magneesium, kaltsium, raud, vask, fosfor ja koobalt. Vitamiinidest saab kõrvitsast A-, B-, E- ja C-vitamiini. Kõrvits sisaldab ka karotiini, mida on seal isegi rohkem kui porgandis.