Kaljavirde kontsentraat 200g

1.60

Tootekood: 4740506100113 Kategooriad: ,

Sellest suurepärasest kaljavirde kontsentraadist saab valmistada nii koduõlut kui -kalja ning on hinnatud lisand koduse leiva küpsetamisel juuretise maitse parandamiseks ja värvi andmiseks.
Pakend 400g klaaspurk.
Koostis: rukkijahu, maisijahu, fermenteeritud rukkiIlinnased, fermenteeritud odralinnased.
Säilitada toatemperatuuril.
Päritolumaa: Eesti

  • Rapla: 12
  • Tartu: 12
  • Vändra: 12
  • Pärnu: 11
  • Rakvere: 12
  • Jõgeva: 12
  • E-pood: 35
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkt!

Ühik:

Täpsem kirjeldus

KODUKALJA VALMISTAMISE ÜLDINE JUHEND JA LIHTSA KODULEIVA RETSEPT.
3l kodukalja valmistamiseks lahustada 100g kontsentraati 3l soojas ca 35-40C vees koos ca 300g suhkruga. Maitse parandamiseks või huvitavamate maitsenüansside saamiseks soovitame kasutada ka meie valikus olevat rafineerimata roosuhkrut või suisa heledat või tumedat Muscovado suhkrut. Kui kasutate presspärmi, lisage 5g väheses valmissegatud virdes lahustatult segule ja segage läbi. Kui kasutate kuivpärmi, siis raputage 5g presspärmile vastav kogus kuivpärmi valmissegatud virde pinnale. Laske käärida temperatuuril ca 25-30C ligukaudu 18-20 tundi. Valminud leivakali nõrutage pärmisettelt kas kasutades meie kraaniga fermenteerimisnõusid või spetsialset sifooni. Valmistatud kalja säilitage jahedas kas õlleankrus või villituna pudelitesse. Nii õlleankrud, pudelid, kroonkorgid ja kroonkorkide sulgejad leiad meie valikust. Alkoholisisaldus valmis kaljas võib ulatuda kuni 1,2%-ni.

LIHTNE KODULEIB
350g täistera nisujahu või meie valikust Molino Pasini kvaliteetset nisujahu, näiteks Primitiva 300 või kõrge valgusisaldusega Manitoba nisujahu
200g speltajahu või meie valikust näiteks keskmise jahvatusega mahedat rukki täisterajahu
200g rukkijahu, meie valikus on saadaval näiteks peenema jahvatusega mahe rukki täisterajahu
2g kaerahelbeid või seemneid leiva peale riputamiseks. Meie valikus on lisaks helvestele ka erinevad küpsetamiseks sobilikud seemned nagu päevalille-, kõrvitsa-, seesami- või eriti dekadentsed mustad seesamiseemned
50g heledat või tumedat Muscovado suhkrut, meie valikust leiad suurepärased rafineerimata suhkrud Mauritiuselt
65g maltoosat või kaljavirde kontsentraati
35g küpsetuspulbrit
50g kooritud kanepiseemneid. Võite lisada ka teisi seemneid omal valikul – meie pakume lisaks kanepiseemnetele nii päevalille-, lina-, kõrvitsa- kui ka juba valmissegatud seemnesegu leivale.
15g soola
450ml õlut, näiteks Pilsner või Ale või mõnda tumedamat õllesorti. Suurepäraste erinevate õlletüüpide koduseks pruulimiseks leiate kõik vajalikud toorained ja tarvikud meie valikust.
200ml vett
pisut võid vormide määrimiseks.

Määrige vormi kõik küljed hoolikalt võiga kokku, ning puistake korralikult jahuga üle – see hõlbustab hiljem leiva vormist väljavõtmist. Et pärast leib vormist paremini lahti tuleks, jahuta enne taigna panemist vorme külmikus.
Kaaluge kokku kõik kuivained ja segage kergelt läbi. Lisage maltoosa, ning hakake pidevalt segades lisama vähehaaval vett ja õlut. Kui vedelikud lisatud, segage leivatainas korralikult läbi (3-4min), et segu oleks täiesti ühtlane.
Kui tainas on korralikult läbi segatud, võtke külmikust määritud leivavormid ning jagage leivatainas kahe vormi vahel võrdselt ära. Raputage taignast leibade peale kaunistuseks kaerahelbed või seemneid ning suruge need kergelt leivataigna sisse.
Asetage leivad soojemasse kohta seisma 15-20 minutiks, et taigen ühtlustuks ja koostisained hakkaksid omavahel peageerima.
Soojendage ahi 185 kraadini, ning asetage leivad ahju 1 tunniks. Kui tarvis, võib küpsetamise  lõpus tõsta temperatuuri 200 kraadini ca 5-10 min, et anda lisaks leivale kuldpruun koorik (kui seda pole juba tekkinud) Jälgige aga hoolikalt, et kaerahelbed või seemned ei läheks kõrbema!!
Pärast valmimist jahutage leiba mõni aeg vormis, seejäral võtke leivad vormist välja jahutage neid restil leivarätiku all.
See leib sobib suurepäraselt nautimiseks soojalt koos värske või ja mõne soolahelbega.
 

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

KODUKALJA VALMISTAMISE ÜLDINE JUHEND JA LIHTSA KODULEIVA RETSEPT.
3l kodukalja valmistamiseks lahustada 100g kontsentraati 3l soojas ca 35-40C vees koos ca 300g suhkruga. Maitse parandamiseks või huvitavamate maitsenüansside saamiseks soovitame kasutada ka meie valikus olevat rafineerimata roosuhkrut või suisa heledat või tumedat Muscovado suhkrut. Kui kasutate presspärmi, lisage 5g väheses valmissegatud virdes lahustatult segule ja segage läbi. Kui kasutate kuivpärmi, siis raputage 5g presspärmile vastav kogus kuivpärmi valmissegatud virde pinnale. Laske käärida temperatuuril ca 25-30C ligukaudu 18-20 tundi. Valminud leivakali nõrutage pärmisettelt kas kasutades meie kraaniga fermenteerimisnõusid või spetsialset sifooni. Valmistatud kalja säilitage jahedas kas õlleankrus või villituna pudelitesse. Nii õlleankrud, pudelid, kroonkorgid ja kroonkorkide sulgejad leiad meie valikust. Alkoholisisaldus valmis kaljas võib ulatuda kuni 1,2%-ni.

LIHTNE KODULEIB
350g täistera nisujahu või meie valikust Molino Pasini kvaliteetset nisujahu, näiteks Primitiva 300 või kõrge valgusisaldusega Manitoba nisujahu
200g speltajahu või meie valikust näiteks keskmise jahvatusega mahedat rukki täisterajahu
200g rukkijahu, meie valikus on saadaval näiteks peenema jahvatusega mahe rukki täisterajahu
2g kaerahelbeid või seemneid leiva peale riputamiseks. Meie valikus on lisaks helvestele ka erinevad küpsetamiseks sobilikud seemned nagu päevalille-, kõrvitsa-, seesami- või eriti dekadentsed mustad seesamiseemned
50g heledat või tumedat Muscovado suhkrut, meie valikust leiad suurepärased rafineerimata suhkrud Mauritiuselt
65g maltoosat või kaljavirde kontsentraati
35g küpsetuspulbrit
50g kooritud kanepiseemneid. Võite lisada ka teisi seemneid omal valikul – meie pakume lisaks kanepiseemnetele nii päevalille-, lina-, kõrvitsa- kui ka juba valmissegatud seemnesegu leivale.
15g soola
450ml õlut, näiteks Pilsner või Ale või mõnda tumedamat õllesorti. Suurepäraste erinevate õlletüüpide koduseks pruulimiseks leiate kõik vajalikud toorained ja tarvikud meie valikust.
200ml vett
pisut võid vormide määrimiseks.

Määrige vormi kõik küljed hoolikalt võiga kokku, ning puistake korralikult jahuga üle – see hõlbustab hiljem leiva vormist väljavõtmist. Et pärast leib vormist paremini lahti tuleks, jahuta enne taigna panemist vorme külmikus.
Kaaluge kokku kõik kuivained ja segage kergelt läbi. Lisage maltoosa, ning hakake pidevalt segades lisama vähehaaval vett ja õlut. Kui vedelikud lisatud, segage leivatainas korralikult läbi (3-4min), et segu oleks täiesti ühtlane.
Kui tainas on korralikult läbi segatud, võtke külmikust määritud leivavormid ning jagage leivatainas kahe vormi vahel võrdselt ära. Raputage taignast leibade peale kaunistuseks kaerahelbed või seemneid ning suruge need kergelt leivataigna sisse.
Asetage leivad soojemasse kohta seisma 15-20 minutiks, et taigen ühtlustuks ja koostisained hakkaksid omavahel peageerima.
Soojendage ahi 185 kraadini, ning asetage leivad ahju 1 tunniks. Kui tarvis, võib küpsetamise  lõpus tõsta temperatuuri 200 kraadini ca 5-10 min, et anda lisaks leivale kuldpruun koorik (kui seda pole juba tekkinud) Jälgige aga hoolikalt, et kaerahelbed või seemned ei läheks kõrbema!!
Pärast valmimist jahutage leiba mõni aeg vormis, seejäral võtke leivad vormist välja jahutage neid restil leivarätiku all.
See leib sobib suurepäraselt nautimiseks soojalt koos värske või ja mõne soolahelbega.