Käärimise peataja ja desinfitseerija 10g

2.00

Tootekood: 5904816014242 Kategooriad: , ,

Kaaliummetabisulfiti kasutatakse laialdaselt veini- ja õlletööstuses. See takistab ebasoodsa mikrofloora teket kääritatud virretes. Kaaliummetabisulfit kaitseb veinipartiisid saastumise eest ja kõrvaldab nn metsikute pärmide olemasolu. Valmis veinidega kasutamisel peatab see käärimise, stabiliseerib värvi ja selgust.
Kaaliummetabisulfit on ka suurepärane desinfitseerimisvahend, mida kasutatakse veini-, õllepruulimis- või destilleerimisseadmete loputamiseks.

Koostis: kaaliummetabisulfit

Netokaal: 10 g

  • E-pood: 43
  • Rapla: 7
  • Tartu: 6
  • Vändra: 4
  • Rakvere: 6
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunktid!

Ühik: pakk

Täpsem kirjeldus

Kasutatakse selleks, et vältida veini iseeneslikku käärima hakkamist. Võib juhtuda, et käärimine jäi mingil põhjusel seisma, kuigi kõik suhkrud ei olnud veel alkoholiks käärinud ja kui vein panna pudelisse, siis võib vein uuesti käärima hakata, mille tagajärjel võib pudel korgi pealt maha lüüa. Lisaks kui vein on lõpuni käärinud, aga veinimeistri arvates on see liiga kuiv ehk hapu ja ta soovib seda suhkruga natuke magusamaks teha, siis tuleb kindlasti eelnevalt kasutada käärimise peatajat. Samuti parandab värvi ja stabiliseerib veini selguse. 

Veini- ja õllepruulimisseadmete loputamiseks – tagab kääritamiseks kasutatavate seadmete täiusliku puhtuse.
Puuviljamahlade ja virrete stabiliseerimiseks – takistab bakterite, hallituse ja metsikute pärmide kasvu.
Veinide stabiliseerimiseks – takistab oksüdeerumist, stabiliseerib veinide värvi ja selgust.
Käärimise peatamiseks – metabisulfiti lisamine hävitab tõhusalt pärmirakke, seda saab kasutada käärimise peatajana.

Tervisele ohutu – kaaliummetabisulfiti kasutatakse laialdaselt toidu-, veini- ja õlletööstuses. Juhiste kohaselt kasutamisel on see täiesti ohutu.

Kasutusjuhend:
Sõltuvalt kasutusest:

1) virde stabiliseerimiseks: 1g 10 l virde kohta. Lahustage sobiv kogus 50–100ml vees, lisage virdele ja segage hoolikalt.
2) veini stabiliseerimiseks enne pudelitesse valamist: 1g 10 l veini kohta. Lahustage sobiv kogus 50–100ml vees, lisage virdele ja segage hoolikalt.
3) seadmete loputamiseks: 10g 2 l vee kohta. Kasutage lahust demijonide, kääritusmahutite, pudelite, presside ja tünnide loputamiseks, mis on pestud pesuvahendiga ja loputatud veega. Ärge taaskasutage vett pärast kaaliummetabisulfitiga loputamist.

Kaaliummetabisulfiti lahus on ebastabiilne ja seetõttu tuleks see valmistada vahetult enne kasutamist. Pärast loputamist tuleb lahus ära visata. Oma iseloomuliku tugeva väävlilõhna tõttu on soovitatav toodet kasutada ainult hästi ventileeritavates ruumides.

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Kasutatakse selleks, et vältida veini iseeneslikku käärima hakkamist. Võib juhtuda, et käärimine jäi mingil põhjusel seisma, kuigi kõik suhkrud ei olnud veel alkoholiks käärinud ja kui vein panna pudelisse, siis võib vein uuesti käärima hakata, mille tagajärjel võib pudel korgi pealt maha lüüa. Lisaks kui vein on lõpuni käärinud, aga veinimeistri arvates on see liiga kuiv ehk hapu ja ta soovib seda suhkruga natuke magusamaks teha, siis tuleb kindlasti eelnevalt kasutada käärimise peatajat. Samuti parandab värvi ja stabiliseerib veini selguse. 

Veini- ja õllepruulimisseadmete loputamiseks – tagab kääritamiseks kasutatavate seadmete täiusliku puhtuse.
Puuviljamahlade ja virrete stabiliseerimiseks – takistab bakterite, hallituse ja metsikute pärmide kasvu.
Veinide stabiliseerimiseks – takistab oksüdeerumist, stabiliseerib veinide värvi ja selgust.
Käärimise peatamiseks – metabisulfiti lisamine hävitab tõhusalt pärmirakke, seda saab kasutada käärimise peatajana.

Tervisele ohutu – kaaliummetabisulfiti kasutatakse laialdaselt toidu-, veini- ja õlletööstuses. Juhiste kohaselt kasutamisel on see täiesti ohutu.

Kasutusjuhend:
Sõltuvalt kasutusest:

1) virde stabiliseerimiseks: 1g 10 l virde kohta. Lahustage sobiv kogus 50–100ml vees, lisage virdele ja segage hoolikalt.
2) veini stabiliseerimiseks enne pudelitesse valamist: 1g 10 l veini kohta. Lahustage sobiv kogus 50–100ml vees, lisage virdele ja segage hoolikalt.
3) seadmete loputamiseks: 10g 2 l vee kohta. Kasutage lahust demijonide, kääritusmahutite, pudelite, presside ja tünnide loputamiseks, mis on pestud pesuvahendiga ja loputatud veega. Ärge taaskasutage vett pärast kaaliummetabisulfitiga loputamist.

Kaaliummetabisulfiti lahus on ebastabiilne ja seetõttu tuleks see valmistada vahetult enne kasutamist. Pärast loputamist tuleb lahus ära visata. Oma iseloomuliku tugeva väävlilõhna tõttu on soovitatav toodet kasutada ainult hästi ventileeritavates ruumides.