Vedel laap hõlbustab toote doseerimist.
Laabi kõrge efektiivsusega – pakend sisaldab 30 ml laabi aktiivsusega 250 000 MCU / ml, 10 tilka arvestada 10 liitri piima kohta! Terve pakk kuni 500 L piimale.
Universaalne laap on kasulik erinevat tüüpi juustu valmistamiseks värskest lehmapiimast (samuti pastöriseeritud madalal temperatuuril (kuni 74 °C)), kitse- ja lambapiimast, aga ka taimedega (soja-, riisi- või kookospiim).
Kasutamine : arvestatakse 10 tilka 10 liitri piima kohta.
Lisage kuni 30°C kuumutatud piimale sobiv kogus kaltsiumkloriidi, mis on eelnevalt lahustatud väheses koguses keedetud vees. Sega kõik läbi ja jäta 10 minutiks seisma. Seejärel soojendage piim temperatuurini 37-38 °C ja lisage sobiv annus laabi, mis on eelnevalt lahustatud 50 ml vees temperatuuriga 37-38 °C. Sega korralikult läbi. Lõpetage segamine ja oodake 50-70 minutit, et moodustuks tahke kohupiim. Moodustunud kohupiim lõika 1-1,5 cm kuubikuteks. Sega kergelt läbi, et eralduks vadak ja umbes 5 minuti pärast tõsta vahukulbiga kohupiim juustukangaga vooderdatud vormi. Jätke juust 20-24 tunniks jahedasse seisma. Pöörake seda iga paari tunni järel.
Mikrobioloogiline laap on Rhizomucor miehei seentest saadud ensümaatiline preparaat, mis sobib suurepäraselt vasika laabi asendajaks. Seda toodet kasutades saate oma lemmikjuustu valmistada igasugusest värskest piimast: lehmapiimast (samuti pastöriseeritud madalal temperatuuril (kuni 74 °C)), kitse- ja lambapiimast, aga ka taimepiimaga rikastatud piimast, muretsemata lõpptoote koostise pärast!