Kirjeldus
Mikrobioloogiline laap on taimne ensüümipreparaat, mida kasutatakse piima kiireks ja tõhusaks koaguleerumiseks juustutootmise ajal. See Rhizomucor miehei tüvede kontrollitud kääritamise teel saadud ülitõhus ensüüm on kasutatav mitmesuguste juustude tootmiseks lehmapiimast, kitsepiimast või sojapiimast. See on tervisele ohutu, vastab kõrgeimatele kvaliteedistandarditele ning on soovitatav veganitele ja taimetoitlastele. Tänu hõlpsasti arvutatavale doseerimisele ja lihtsale kasutusviisile on mikrobioloogiline laap ideaalne lahendus juustu koduseks tootmiseks.
Kasutamine:
Valage piim potti, lisage pakendil näidatud koguses kaltsiumkloriidi, mis on eelnevalt lahustatud väheses koguses leiges, eelnevalt keedetud vees, ja segage hoolikalt. Kuumutage kõik temperatuurini 38°C.
Kui piim on saavutanud soovitud temperatuuri, lisage väheses koguses eelnevalt keedetud, jahutatud vees lahustatud laapi. Soovitame kasutada 8–10 tilka liitri piima kohta.
Segage kõik õrnalt ja laske kaane all umbes 40–60 minutit seista, kuni moodustub kohupiim.
Lisamärkused:
Laabi nõuetekohaseks toimimiseks on piima pH optimaalne vahemik 6–7.
Aktiivsus – 10 000 MCU/ml
Pudel on koos sobiva tilgutiga.
Selleks, et laap säilitaks oma ensümaatilised omadused võimalikult kaua, tuleks seda säilitada temperatuuril ≈ 5°C.






