Juustu valmistamise komplekt

18.15

Tootekood: 5908277706968 Kategooriad: ,

Ühik : komp

Juustukomplekt sisaldab kõiki vajalikke tööriistu nii valge (laabi) kui ka kollase juustu valmistamiseks (soovitame osta kollase juustu valmistamiseks goudajuustu bakterikultuure). Kõik, mida vajate, on põhilised köögitehnika ja kohaliku poe piim. Vähem kui tunniga täidab teie kodu omatehtud juustu aroom. Hea kingiidee!

5 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 18 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Stardikomplekt sisaldab:
Juustu laap 5x1g 
Kaltsiumkloriid 10g
Juustukangas 
Juustu valmistamis termomeeter
Juustuvorm mahutatavus 300g 
Valmistamise õpetus laabijuustule: 10 L  madalala temperatuuril( 74 °C ) pastoriseeritud piima, 1g kaltsiumkloriidid, 1g taimset juustulaapi, soola 140 g, soovi järgi maitseaineid . 

Piim ja kaltsiumkloriid kuumutada, segades temperatuurini  38 °C.  Lisada keedetud vees lahustatud juustulaap, segada vaikselt.  Saadud segu jätta seisma kaetuna umbes 40 min, et piim kalgenduks. See järel lõigata kalgend 2-3 cm pikkusteks kuubikuteks, et vadak saaks hakata eralduma ja kurnake kohupiimast vadak välja. Kui suurem osa vadakust on eraldund pange kohupiim juustuvormi, mis on juustukangaga vooderdatud ja katke pealt maitseainetega, neid  õrnalt kohupiima sisse vajutades.  Laske  valmival juustul toatemperatuuril 5-8 tundi nõrguda, seda aeg ajalt ringi keerate. Siis pange külmkappi .

: PDF