Kirjeldus
Hapendatud piim on üks vanimaid toite ja tõenäoliselt üks esimesi piimatooteid inimkonna ajaloos ning hapupiim kuulub ka Eesti traditsiooniliste toitude hulka. Valmista ise suurepärast ja tervislikku hapupiima, kasutades Nordwise® hapendatud täispiima juuretist!
1 pakike = 1 l hapupiima
1 l hapendatud täispiima* valmistamine:
1. Kuumutage 1 liiter piima 90-95°C juures 5-10min.
2. Jahutage piim 20-26°C-ni ning lisage 1 pakike (0,5g) juuretist.
3. Segage hoolikalt piim juuretisega ning valage anumasse.
4. Hapendage piima 20-26 °C juures 16-18h. Selleks saate mugavalt kasutada ka näiteks meie termostaadiga jogurtivalmistajat. Hapnemise ajal mitte piima segada!
5. Hinnake kalgendit, mis on moodustunud 16h jooksul. Kui kalgend on ühtlane ja tugev, segage see läbi ja asetage külmkappi jahtuma. Säilitage hapupiima 6-9h külmkapis, et saavutada hapupiimale omane tekstuur ja paksem konsistents.
6. Lisage hapupiimale meelepäraseid lisandeid.
*Täispiima võib asendada väherasvase piimaga.