Kirjeldus
Himaalaja roosa sool on meresool, mis tekkis üle 250 miljoni aasta tagasi Permi väljasuremise aegadel, mis viis iidse ookeani väljakeemiseni. Järgnevatel perioodidel maakoort korduvalt tabanud geoloogilised mõjutused viisid kontinentide tekkeni. Näiteks India on olnud kunagi eraldi kontinent, mis liikus aeglaselt Euraasia poole kuni sellega ühinemiseni. See omakorda sulges iidse Tethyse ookeani. Triiase perioodil (248 kuni 213 mln aastat tagasi) hakkas Pangaea superkontinent lõhenema hiiglaslikuks Gondwanaks ja Lauraasiaks. Neid eraldas pikk Tethyse ookean ning nende ühinemise tulemusel tekkis Himaalaja mäestik. Kunagi kontinente eraldanud ookeani sool suruti seelle tulemusel välja 3000 meetri kõrgusel asuvale platoole. Vulkaanilised protsessid jätkusid ning sool sulas, segunedes seejuures magmaga, mis tingiski soola roosa värvuse ja vaid sellele iseloomuliku koostise.
Maitse poolest erineb Himaalaja sool teistest soolaliikidest oluliselt. Selle aroom ja maitse täiendavad suurel määral toor- ja valmistoiduainete maitset. Seda täiesti puhast, ilma lisaaineteta soola kaevandatakse Himaalaja mägedes käsitsi, kasutamata lõhkeaineid ning järgides esivanemate iidseid traditsioone. Roosa Himaalaja sool sisaldab endas ca 84 elementi ja 200 keemilist ühendit.
Oleme selle soola välja valinud parimate omataoliste seast ning pakendame selle ise väikepakendisse just spetsiaalselt Teie jaoks!