Bakterkultuur kohupiima valmistamiseks

7.95

Tootekood: 5904816000313 Kategooriad: ,

Bakterkultuur kohupiima valmistamiseks on segu lüofiliseeritud ehk külmkuivatatud piimhappebakteritest, mis on sobilikud kodujuustu või hapupiima valmistamiseks kodus. Bakterite lisamine kiirendab ja stabiliseerib piima hapendusprotsessi. Koostis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoos. Ühest pakendist 3 g piisab 50 L piimale. 5L piimale lisada 0,3 g baktereid, millest valmib ca 1kg kohupiima. Pakend 3 g

  • E-pood: 8
  • Rapla: 4
  • Tartu: 3
  • Vändra: 2
  • Pärnu: 3
  • Rakvere: 2
  • Jõgeva: 2
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 7 Boonuspunktid!

Ühik:

Täpsem kirjeldus

Valage potti 5 liitrit vähepastöriseeritud (kuni 74°C) või värsket piima ja soojendage see temperatuurini 40°C. Lisage umbes 0,3 g (umbes 1/5 teelusikatäit) baktereid, mis on lahustatud umbes 30 ml jahedas vees või piimas. Jäta kõik 24 tunniks toatemperatuurile (see protsess võimaldab saada hapupiima). Seejärel soojendage kodujuustu saamiseks järk-järgult* saadud hapupiim temperatuurini 38-45 °C ja hoidke seda kuni vadaku eraldumise hetkeni (vähemalt 30 minutit). Liigutage kohupiimaterad riidele, et need nõrguma, ja asetage need umbes 8 tunniks külmkappi. Kodujuustu soovitame süüa hapukoore ja murulauguga või magusas variandis puuviljadega.
*Mida madalam on temperatuur, seda mahedam on teie kodujuust. Toote aktiivsus: 1 U. Bakterikultuuride kaal võib varieeruda sõltuvalt nende aktiivsusest. Otse lehmalt tulnud värsket piima on soovitatav pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Valage potti 5 liitrit vähepastöriseeritud (kuni 74°C) või värsket piima ja soojendage see temperatuurini 40°C. Lisage umbes 0,3 g (umbes 1/5 teelusikatäit) baktereid, mis on lahustatud umbes 30 ml jahedas vees või piimas. Jäta kõik 24 tunniks toatemperatuurile (see protsess võimaldab saada hapupiima). Seejärel soojendage kodujuustu saamiseks järk-järgult* saadud hapupiim temperatuurini 38-45 °C ja hoidke seda kuni vadaku eraldumise hetkeni (vähemalt 30 minutit). Liigutage kohupiimaterad riidele, et need nõrguma, ja asetage need umbes 8 tunniks külmkappi. Kodujuustu soovitame süüa hapukoore ja murulauguga või magusas variandis puuviljadega.
*Mida madalam on temperatuur, seda mahedam on teie kodujuust. Toote aktiivsus: 1 U. Bakterikultuuride kaal võib varieeruda sõltuvalt nende aktiivsusest. Otse lehmalt tulnud värsket piima on soovitatav pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.