Kirjeldus
Murakaliköör koduse retsepti järgi
1kg murakaid (küpsed)
450g peenemat suhkrut, hästi sobib näiteks rafineerimata kuldne peenestatud roosuhkur meie valikust
0,5 l 40-50% alkoholi, saate seda kas osta poest või valmistada ise meie valikus olevate destillaatoritega
Ettevalmistus:
Kallake purki pestud murakad, valades nende vahele kihiti suhkrut. Järgmiseks loksutage kõike paar korda, et lisatud suhkur seguneks hästi marjadega. Katke purk ettevaatlikult marliga ja jätke umbes 1,5-2 nädalaks sooja kohta seisma.
Pärast selle aja möödumist purustage või pressige puuviljad ja valage neile alkohol. Sulgege purk tihedalt kaanega ja jätke veel 1,5-2 nädalaks seisma. Sel perioodil loksutage purki regulaarselt. Seejärel filtreerige liköör hoolikalt kasutades filtrikotti ja sõela. Pärast likööri viljalihast eraldamist tehke proovimaitsmine, kas suhkrusus on paras. Vajadusel lisage suhkrut ning villige saadud liköör pudelitesse ja sulgege õhukindlalt korgiga. Umbes 6 kuu pärast omandab see täieliku maitse ja on nautimiseks valmis.
Proosit ja Terviseks!









