WECK purk Cylindrical kaanega 340ml

2.60

Tootekood: W975 Kategooriad: ,

Need WECKi silindrikujulised purgid on oma kitsa kujuga eriti praktilised hoiustamiseks, kuna neid mahub riiulile kõrvuti üsna mitu. Ka pikemad köögiviljad nagu rabarber või spargel sobivad nendesse purkidesse eriti hästi. Samuti kuivained nagu jahu, kohv, suhkur või pasta, leiavad nendes purkides samuti kindla koha. Ka kapsa ja köögiviljade fermenteerimine, tomatite või kurkide marineerimine, spargli või miks mitte ka soolatud sidrunite säilitamine – seda kõike saab nendes silindrikujulistes purgkides suurepäraselt teha. Kuna täiteava vastab ka purgi ümbermõõdule, on seda eriti lihtne täita.

Komplekti kuulub klaaspurk mahutavusega 340ml ja kaas Ø 60mm
Sobiliku tihendi mõõdus 54 x 67mm ning klambrid purgi õhukindlaks sulgemiseks saab meie valikust juurde tellida!
1 kmpl (purk + kaas)

  • Jõgeva: 5
  • E-pood: 142
  • Rapla: 6
  • Tartu: 3
  • Vändra: 4
  • Pärnu: 7
  • Rakvere: 3
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunktid!

Ühik:

Täpsem kirjeldus

Weck purgid sobivad suurepäraselt nii konservide, mooside, mahlade kui ka kuivainete ja teiste tarvilike toiduainete säilitamiseks. Pikemaajalisel säilitamisel kasutada kindlasti ka tihendit ning kaane kinnitamiseks spetsiaalseid Weck klambreid. Purgi kaanel ja küljel on traditsiooniline WECK logo.

Traditsioonidega ettevõtte WECK ajalugu. Kvaliteet ja traditsioonid alates aastast 1900.
WECK purke on Saksa majapidamistes kasutatud konserveerimiseks üle 120 aasta. Kuid kes need leiutas, kuidas on need pikad aastad edukalt üle elanud ja kuidas need nii populaarseks said, et sõna “einwecken” leidis tee isegi Dudeni sõnastikku? Ka meie vanaemad kasutasid sagelik köögiviljade ja hoidiste sissetegemise iseloomustamisel sõna “vekkimine” ja “vekitud köögiviljad”.
 
Konserveerimise leiutamine
Enne kui inimesed suutsid toitu pikemaks ajaks säilitada, olid praktiliselt ainsad toidu säilitamise meetodid soolamine, kuivatamine, marineerimine või paksendamine (ehk vee väljaaurutamine). Vaakumtihendi leiutamisega ja õhu soojendamise teel vaakumi loomisega avastati konserveerimisprotsessi põhieeldused juba 17. sajandil, kuid alles 19. sajandil hakati neid kasutama laiemalt ka toidu säilitamiseks.
 
Saksa linna Gelsenkircheni keemik dr Rudolf Rempel koostas teaduslikud dokumendid ja patenteeris 24. aprillil 1892 konserveerimisprotsessi, milles kasutati purke ja kummirõngaid, mis on sarnased tänapäeval tuntud protsessiga. Pärast Rempeli surma turustas Johann Weck säilitusvahendeid ja sobivaid purke kogu Saksamaal. Kuid kuna ta polnud ärimees ega teadnud reklaamist suurt midagi, oli vastukaja tema pakkumisele lootusetult kehv – välja arvatud üks erand: van Eycki ettevõte Emmerichis.

WECKi purkide võidukäik
Kahe aasta jooksul oli Georg van Eyck müünud ​​Emmerichi, Weseli ja lähiümbruse perenaistele rohkem WECKi purke kui kõik teised Saksamaa kauplused kokku. Seega pole üllatav, et Johann Weck ja Georg van Eyck asutasid J. WECK GmbH und Co KG 1. jaanuaril 1900. Johann Weck lahkus aga peagi ettevõttest ja van Eyck võttis ettevõtte üle. Ta palkas kodumajandusõpetajad, kes pidasid üle riigi kokakoolides, kihelkondades ja haiglates loenguid koos praktiliste juhistega purkide ja seadmete kohta. Lisaks ilmusid alates 1900. aastast kokaraamatute sari ja ajakiri, mis pakkusid koduperenaistele teadmisi ja retsepte toiduainete säilitamise kohta. Eyck täiustas ka säilituspurke, kummirõngaid, säilitusseadmeid, termomeetreid ja abiseadmeid, mida ta tõi turule WECK kaubamärgi all. 20. sajandi alguses lõi ta ühe Saksamaa esimestest kaubamärgiga toodetest ning sellest perioodist pärineb ka maasika pildiga Weck’I kaubamärk.
 
Taaskäivitus pärast sõda
Teise maailmasõja lõpuks oli Ida-Saksamaa klaasitehas tootnud sadu miljoneid WECKi purke. Sõja lõppedes aga võõrandati kõik kolm tehast ilma kompensatsioonita ning ettevõte WECK pidi uuesti nullist alustama. Kõigepealt tugines ettevõte täielikult oma kirjastustegevusele, samal ajal ehitades Bonn-Duisdorfi uue klaasitehase. Tootmine toimub selles kohas tänapäevalgi. Sellest ajast on klaasitehas arenenud suure jõudlusega ning suures osas automatiseeritud klaasitehaseks, mis ei tooda mitte ainult traditsioonilisi WECK-i säilituspurke, vaid ka joogipudeleid ja pakkepurke konserveerimis- ja villimistööstuste jaoks.

Meie  siin Maarahva Poes toome kõik need suurepärased WECK purgid ja lisatarvikud ise maale otse nende tootjalt ja seda spetsiaalselt teie jaoks! Kasutage neid kvaliteetseid ja pika ajalooga purke ja tarvikuid nii konserveerimisel, säilitamisel kui ka lihtsalt hoiustamisel ning miks mitte ka serveerimisel või kodu kaunistamisel!

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Weck purgid sobivad suurepäraselt nii konservide, mooside, mahlade kui ka kuivainete ja teiste tarvilike toiduainete säilitamiseks. Pikemaajalisel säilitamisel kasutada kindlasti ka tihendit ning kaane kinnitamiseks spetsiaalseid Weck klambreid. Purgi kaanel ja küljel on traditsiooniline WECK logo.

Traditsioonidega ettevõtte WECK ajalugu. Kvaliteet ja traditsioonid alates aastast 1900.
WECK purke on Saksa majapidamistes kasutatud konserveerimiseks üle 120 aasta. Kuid kes need leiutas, kuidas on need pikad aastad edukalt üle elanud ja kuidas need nii populaarseks said, et sõna “einwecken” leidis tee isegi Dudeni sõnastikku? Ka meie vanaemad kasutasid sagelik köögiviljade ja hoidiste sissetegemise iseloomustamisel sõna “vekkimine” ja “vekitud köögiviljad”.
 
Konserveerimise leiutamine
Enne kui inimesed suutsid toitu pikemaks ajaks säilitada, olid praktiliselt ainsad toidu säilitamise meetodid soolamine, kuivatamine, marineerimine või paksendamine (ehk vee väljaaurutamine). Vaakumtihendi leiutamisega ja õhu soojendamise teel vaakumi loomisega avastati konserveerimisprotsessi põhieeldused juba 17. sajandil, kuid alles 19. sajandil hakati neid kasutama laiemalt ka toidu säilitamiseks.
 
Saksa linna Gelsenkircheni keemik dr Rudolf Rempel koostas teaduslikud dokumendid ja patenteeris 24. aprillil 1892 konserveerimisprotsessi, milles kasutati purke ja kummirõngaid, mis on sarnased tänapäeval tuntud protsessiga. Pärast Rempeli surma turustas Johann Weck säilitusvahendeid ja sobivaid purke kogu Saksamaal. Kuid kuna ta polnud ärimees ega teadnud reklaamist suurt midagi, oli vastukaja tema pakkumisele lootusetult kehv – välja arvatud üks erand: van Eycki ettevõte Emmerichis.

WECKi purkide võidukäik
Kahe aasta jooksul oli Georg van Eyck müünud ​​Emmerichi, Weseli ja lähiümbruse perenaistele rohkem WECKi purke kui kõik teised Saksamaa kauplused kokku. Seega pole üllatav, et Johann Weck ja Georg van Eyck asutasid J. WECK GmbH und Co KG 1. jaanuaril 1900. Johann Weck lahkus aga peagi ettevõttest ja van Eyck võttis ettevõtte üle. Ta palkas kodumajandusõpetajad, kes pidasid üle riigi kokakoolides, kihelkondades ja haiglates loenguid koos praktiliste juhistega purkide ja seadmete kohta. Lisaks ilmusid alates 1900. aastast kokaraamatute sari ja ajakiri, mis pakkusid koduperenaistele teadmisi ja retsepte toiduainete säilitamise kohta. Eyck täiustas ka säilituspurke, kummirõngaid, säilitusseadmeid, termomeetreid ja abiseadmeid, mida ta tõi turule WECK kaubamärgi all. 20. sajandi alguses lõi ta ühe Saksamaa esimestest kaubamärgiga toodetest ning sellest perioodist pärineb ka maasika pildiga Weck’I kaubamärk.
 
Taaskäivitus pärast sõda
Teise maailmasõja lõpuks oli Ida-Saksamaa klaasitehas tootnud sadu miljoneid WECKi purke. Sõja lõppedes aga võõrandati kõik kolm tehast ilma kompensatsioonita ning ettevõte WECK pidi uuesti nullist alustama. Kõigepealt tugines ettevõte täielikult oma kirjastustegevusele, samal ajal ehitades Bonn-Duisdorfi uue klaasitehase. Tootmine toimub selles kohas tänapäevalgi. Sellest ajast on klaasitehas arenenud suure jõudlusega ning suures osas automatiseeritud klaasitehaseks, mis ei tooda mitte ainult traditsioonilisi WECK-i säilituspurke, vaid ka joogipudeleid ja pakkepurke konserveerimis- ja villimistööstuste jaoks.

Meie  siin Maarahva Poes toome kõik need suurepärased WECK purgid ja lisatarvikud ise maale otse nende tootjalt ja seda spetsiaalselt teie jaoks! Kasutage neid kvaliteetseid ja pika ajalooga purke ja tarvikuid nii konserveerimisel, säilitamisel kui ka lihtsalt hoiustamisel ning miks mitte ka serveerimisel või kodu kaunistamisel!