-25%

Tomat Mato 0,2 g

Algne hind oli: €1.80.Current price is: €1.80.1.35

Tootekood: 4743253000187 Kategooriad: ,

Lycopersicon esculentum

Varajane , determinantne sort. Esimeste viljde valmimiseni 110-120 päeva. Kergelt lapik-ümar, valminud vili on tumepunane. Viljad keskmiselt 95-100g. Taim on üsna madala kasvuga. Ettekasvatada alates märtsist. Ruugehallituskindel.

Pakis seemneid kusagil 0,2grammi, umbes 85-90 seemet.

  • E-pood: 167
  • Rapla: 15
  • Tartu: 17
  • Vändra: 15
  • Pärnu: 14
  • Rakvere: 13
  • Jõgeva: 10
Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkt!

Ühik: pk

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine:  Tomatitaimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1, 5 cm  sügavusela ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25 °C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed ümber pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 °C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 °C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust ( üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused.



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda. 

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Kasvatamine:  Tomatitaimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1, 5 cm  sügavusela ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25 °C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed ümber pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 °C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 °C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust ( üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused.



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.