Kirjeldus
Suurepärane ja tugeva spetsiifilise aroomi ning maitsega vürts. Oma tugeva maitse ja aroomi tõttu soovitame toiduks kasutada pigem ettevaatlikult ning küpsetatud toitude puhul pigem lõppfaasis, sest pikemal kuumutamisel nelgi omapärane lõhn ja maitse kaob ning asendub kibeda mekiga. Igapäevast kasutust leiab kõikvõimalikes aasiapärastes toitudes, meil aga enamasti jõuludega seotud köögis. Traditsiooniliselt kasutatakse nii kõrvitsa, seente kui ka erinevate teiste köögi- ja puuviljade konserveerimisel, moosides ja keedistes, kompottides ja pudingites jm. Ning muidugi ka õige skandinaaviapärane heeringa marinaad eeldab oma nelki! Lisaks erinevatele marinaadidele listakse nelgi teri ka soojendavatesse jookidesse nagu glögi ja hõõgvein. Samuti saab tuppa suurepärase jõululõhna, kui torgata nelgiterad ca 1cm vahega näiteks apelsini või mõne muu terve tsitruselise koore sisse ja asetada see aromaatne “lõhnapall” tuppa!



