Kasvatamine: Päikesepaisteline soe kasvukoht ja ühtlaselt parasniiske huumusrikas muld. Nõrgalt happeline kuni neutraalne. Fosfori- ja kaaliumilembene. Liigne lämmastik mõjutab tomatite maitset ja säilimist ning muudab taimed haigustele vastuvõtlikumaks. Kasvuhoonesse istutatakse taimed siis, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 kraadi C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 kraadi C. Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused.
Kasutamine: Värskelt ja töötlemiseks. Tomati kõige märkimisväärsem kasulikkus tuleneb selles sisalduvast lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust.
Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.