Kirjeldus
Köögis asendamatu – soolamõõtur sobib ideaalselt liha, kala ja juustu soolamisel ja tootmisel kasutatavate lahuste, soolvete ja marineeritud kurkide soolsuse mõõtmiseks!
Kvaliteetne – soolamõõtur on valmistatud kvaliteetsest läbipaistvast klaasist (areomeeter) ja plastist (mõõtesilinder), mis sobib toiduga kokkupuutumiseks.
Lihtne kasutada – soola kontsentratsiooni mõõtmine soolvees on äärmiselt lihtne! Valage lihtsalt testitud soolvesi kitsasse mõõtesilindrisse, asetage ujuk sisse ja lugege seejärel mõõt.
Selge skaala – selge värviline skaala aitab teil tulemust lugeda ja kohe teada saada lahuse kontsentratsiooni [g] soola 1 liitri vee kohta.
Optimaalsed töötingimused – kuna soolamõõtur on kalibreeritud temperatuuril 20°C, on soovitatav, et testitud vedeliku temperatuur oleks katse ajal sarnane.
Väikese ülevaatliku video leiate siit: https://youtu.be/iBrg6CSFnqA
Soovitav keskmine soola kogus erinevates soolvetes ja marinaadides
Kurgisoolvesi
| Soola 1 liitri vee kohta | |
|---|---|
| Madala soolasisaldusega kurgisoolvesi | Kurgisoolvesi |
| 15 – 20g | 20 – 30g |
Kala soolvesi
| Soola 1 liitri vee kohta | kala kaal | soolamise aeg |
|---|---|---|
| 30 – 40g | kuni 1kg | 8 – 24h |
| 40 – 50g | kuni 2kg | 8 – 24h |
| 50 – 60g | kuni 3kg | 8 – 24h |
Liha soolvesi
| Soola 1 liitri vee kohta | soolamise aeg |
|---|---|
| 60 – 100g | kuni 14 päeva |
| 100 – 150g | 7 – 10 päeva |
Soola 1 liitri vee kohta | juustu tüüp, kaaluga kuni 1kg | soolamise aeg |
|---|---|---|
| 130 – 150g | kodujuust ürtidega | 8h |
| 90 – 120g | tugeva kontsistendiga juust | 4h |
| 130 – 170g | Feta-tüüpi juust | 2 – 5 päeva |





