Kirjeldus
Kasvatamine: Majoraan kasvab kõige paremini kergetel huumusrikastel muldadel. Soojalembesena on ta varasel arenguetapil väga külmakartlik, mistõttu meie kliimavööndis tuleb taimed toas või kasvuhoones ette kasvatada. Seemned tuleks külvata juba märtsi lõpul või aprilli alguses, arvestades sealjuures suhteliselt aeglast idanevust. Tõusmed ilmuvad kolme nädalaga, taimed võib välja istutada alles pärast öökülmade möödumist. Soovituslik on taimed nii pikeerida kui ka välja istutada kahekaupa, jättes igale paarile umbes 15cm vahemaa.
Kasutamine: Kasutatakse kulinaarias. Majoraani puhul tasub meeles pidada, et see maitseandja varjutab kõik nõrgemad maitsed. Suurepäraselt harmoneerub majoraan aga pune ja basiilikuga populaarses pitsaürtide kuivsegus. Hea koosluse saab ka tüümiani, piparrohu, loorberi, kadakamarjade ja vähese musta pipraga uluki- ja lambaliharoogade maitsestamisel. Kasutatakse ka ravimtaimena, majoraani eeterlike õlide suurepärane kombinatsioon toimib ühekorraga toniseerivalt, valuvaigistavalt ja antiseptiliselt. Seepärast aitavad majoraanivannid reuma, podagra ja liigesepõletike puhul valusid leevendada ja isegi põletikku vähendada. Ka parandab majoraan seedimist, stimuleerides mao ja soolestiku talitlust. Majoraanitõmmis mõjub rahustavalt ka vaimsetele pingetele.