X
Teeme uuele kaubale ruumi - kõik väikepakiseemned 25% soodsamad!
Loe Veel

Vanaema traditsioonilised hapukurgid

Värske haputaigna sai kuldse krõbeda koorikuga: retsept + video

Hoidisemeister 2023: Parimad retseptid ja võitjad

Valmistame ise omatehtud JUUSTU!

Juustu tegemisega ei ole kokku puutunud paljud, kuid need kes on, on selle tegemist ka jätkanud. Avasta uusi maitseid ja üllata lähedasi päris koduse juustuga.

Juustu tegemiseks vajad:

  • 5 L madalal temperatuuril pastöriseeritud piima.
  • 0,5 g kaltsiumkloriidi
  • 3 supilusikatäit (suurt) tavalist jogurtit
  • 0,5 g juustu laapi

Ürdid: kuivatatud sibul, granuleeritud küüslauk, rosmariin, basiilik, tomatihelbed, kuivatatud – jahvatatud tomatid (kokku 20 g)

Soolvee koostisosad:

  • 40 g soola
  • 2 l vett
  • 1 l vadakut (vedelik pärast juustu pressimist)

Kuidas teha tomatitega a’la koryciński juustu?

juustu valmistamine
  1. Kuumutage piim temperatuurini 37-40°C. Lisage 0,5 g kaltsiumkloriidi, mis on eelnevalt lahustatud 50 ml leiges keedetud vees.
  2. Lisage ürte ja 3 supilusikatäit tavalist jogurtit. Segage ja jätke seisma 10 minutiks.
  3. Seejärel kuumutage piim temperatuurini 37-38°C ja lisage laap, mis on eelnevalt lahustatud 50 ml vees.
  4. Segage hoolikalt. Lõpetage segamine ja oodake 30 minutit, kuni piim pakseneb.
  5. Lõika saadud kalgend kuubikuteks, mille küljed on 1-1,5 cm.
  6. Laske kuubikutel 30 minutit seista ning tõstke kalgend lusikaga juustukangaga vooderdatud vormi.
  7. Nõruta vadak.
  8. Seejärel suruge juustupressis 1 tund.
  9. Pange juust 24 tunniks soolvette ja asetage külmkappi.
  10. Selle aja möödudes lisage soovi korral kuivatatud tomatihelbed ja muud koostisosad.

Sinu esimene päris oma juust ongi valmis! Pea meeles, et juustu tegemine nõuab tihtipeale mitut katset, et tulemus saaks sobilik just sinu maitsele.

Kui juba isetegemiseks läks, siis miks mitte pärast juustuga katsetamist ka grillvorste proovida ise kodus valmistada.

Retseptis kasutatud tooted:

Helista