Kuidas noored verivorsti tegemisega hakkama saavad
Verivorstid on meie toidulaual pea igal aastal. Kuidas aga verivorste täitsa ise teha? Panime noored suunamudijad proovile ja esitasime neile väljakutse! Vaata videot, et näha, kuidas nad hakkama said.
Pese kruubid ja keeda nõrgalt kuumusel (väldi pudruks keetmist). Kui kruubid on paisunud, tuleb need jahutada.
Seejärel pruunista madalal kuumusel või sees hakitud suitsupekk ja sibul. Seda selleks, et kõik head maitsed tugevalt esile tuleksid. Pärast sibula klaasistumist, lase jahtuda ning sega need hiljem kruupidega kokku.
Sega verepulber külma veega, kurna see läbi sõela ning lisa sellele maitseainesegu.
Täitke seasooled pudruga, siduge otsad kinni ja pange vähese soolaga maitsestatud vette. Kõige mugavam on seasoolte täitmiseks kasutada vorstipritsi.
Kuumutage aeglaselt 10-15 minutit, kuid ärge laske keema, sest muidu sooled lõhkevad. Pärast veest võtmist asetage vorstid üksteise kõrvale jahtuma.
Kuidas verivorste küpsetada?
Seasooles küpseb verivorst 20-30 minutit. Krõbeda verivorsti saamiseks tuleb seda küpsetada madalal temperatuuril, umbes 150-175 kraadi C juures. Praeahjus küpsetamiseks pange nõusse veidi rasva ja vett auru tekkimiseks. Kui praete verivorste pannil, siis tuleb vorstid alguses jahedale pannile asetada ja heas koguses võid või õli lisada. Kindlasti tuleb vorstidesse teha mõned augud, vastasel juhul võivad vorstid kuumal pannil lõhkeda.