
Särtsakas Kimchi - valmistaks ühe?
Kimchi on populaarne Korea köögi kõrvalroog, mida armastatakse üle maailma. Kõlab eksootiliselt? Tegelikult on selle huvitava nime taga vaid fermenteeritud hiina kapsas (õigest Kimchist leiab ka redist, porgandit, ingverit, küüslauku ja muud põnevat). Hapukapsa- ja hapukurgirahvana on hapendamine meile ju väga tuttav teema. :) Me ei jaga teiega kindlasti seda päris klassikalist retsepti, vaid nagu ikka - katsetame midagi uut ja teeme asju teistmoodi. Meie valmistatud Kimchit võib süüa kõrvalroana või lisada vokkidele ja salatitele. Laske hea maitsta ja katsetage ka ise uute põnevate maitsetega! Kimchi retsept peakapsa ja õunaga 2 kg valget peakapsast (3-4 spl soola)3 suurt õuna3 porgandit1 suurem porrulaukKõik köögiviljad lõika sarnase suurusega ribadeks Maitsepasta: 1 pea küüslauku(puhastatud, tükeldatud)3 cm jupp ingverit (tükeldatud)1 spl Tsillihelbeid3 spl paprikapulbrit2 spl soola70 g suhkrut100 ml sojakastet100 ml vett Lisa kõik maitsepasta toorained uhmrisse ja uhmerda ühtlaseks massiks! Hakkame kokkama: Hapendusnõu Sega ribastatud kapsas soolaga segi ja jäta veidikeseks seisma, et mahl hakkaks eralduma. Seejärel loputa läbi, lisa ülejäänud köögiviljaribad, maitsepasta, soja ja vesi. Sega hästi läbi, suru tugevalt kokku, et vedelik oleks üle köögiviljade ja jäta paariks päevaks sooja kohta hapnema. Kasutasime vesilukuga spetsiaalset hapendusnõud, mis hoiab lõhnad anumas ja kärbsed eemal. Maitse muutub iga päevaga - kui tundub, et happelisuse poole pealt on paras maitse, tõsta kõik külmikusse (soovitavalt väiksemates purkides, saab järgmise kraami hapnema panna.) Selline isetegemine meile üldjuhul väga meeldib ning see oli alles meie esimene katsetus. Vürtsikama maitsemeelega nautleja võib julgelt tšillit juurde lisada. Meie kasutasime selle retsepti näol olemasolevaid tooraineid. Järgmine kord proovime ka hiina kapsaga. :) Vaata lisaks tarvikud, mis hapendamiseks vaja läheb.