X

Loe Veel

Maitsev suvine kurgisalat

Aeg on sealmaal, kus kasvuhoonest välja astudes on tahest-tahtmata käed jalad värskeid köögivilju täis, kuidas aga teha üks kiire ja lihtne kurgihoidis, mis sobiks nii õhtusele grill-lauale, kui ka novembrikülmas maiustamiseks?Jagame teiega meie pere kurgisalati retsepti, mis valmides kipub kole kiiresti otsa saama, kuid tegelikult säilib kuni kolm kuud. Tegemist on kuumutamata kurgisalatiga, mida on imelihtne valmistada. Viiluta kurgid ja pista kõik komponendid koos purki.Juba ühe tunni pärast on maitsev amps valmis! Komponendid 2 kg kurke4 tl soola4 spl suhkrut4 mugulsibulat3 küüslauguküünt3 spl 30%-list äädikatpeoga rohelist tillimõned pipraterad Siit leiad imeilusad nõud ja purgid hoidistamiseks.

Särtsakas Kimchi – valmistaks ühe?

Kimchi on populaarne Korea köögi kõrvalroog, mida armastatakse üle maailma. Kõlab eksootiliselt?
Tegelikult on selle huvitava nime taga vaid fermenteeritud hiina kapsas (õigest Kimchist leiab ka redist, porgandit, ingverit, küüslauku ja muud põnevat). Hapukapsa- ja hapukurgirahvana on hapendamine meile ju väga tuttav teema. 🙂

Me ei jaga teiega kindlasti seda päris klassikalist retsepti, vaid nagu ikka – katsetame midagi uut ja teeme asju teistmoodi. Meie valmistatud Kimchit võib süüa kõrvalroana või lisada vokkidele ja salatitele. Laske hea maitsta ja katsetage ka ise uute põnevate maitsetega!

Kimchi retsept peakapsa ja õunaga

  • 2 kg valget peakapsast (3-4 spl soola)
  • 3 suurt õuna
  • 3 porgandit
  • 1 suurem porrulauk
  • Kõik köögiviljad lõika sarnase suurusega ribadeks

Maitsepasta:

  • 1 pea küüslauku(puhastatud, tükeldatud)
  • 3 cm jupp ingverit (tükeldatud)
  • 1 spl Tsillihelbeid
  • 3 spl paprikapulbrit
  • 2 spl soola
  • 70 g suhkrut
  • 100 ml sojakastet
  • 100 ml vett

Lisa kõik maitsepasta toorained uhmrisse ja uhmerda ühtlaseks massiks!

Hakkame kokkama:

  • Sega ribastatud kapsas soolaga segi ja jäta veidikeseks seisma, et mahl hakkaks eralduma.
  • Seejärel loputa läbi, lisa ülejäänud köögiviljaribad, maitsepasta, soja ja vesi.
  • Sega hästi läbi, suru tugevalt kokku, et vedelik oleks üle köögiviljade ja jäta paariks päevaks sooja kohta hapnema.
  • Kasutasime vesilukuga spetsiaalset hapendusnõud, mis hoiab lõhnad anumas ja kärbsed eemal.
  • Maitse muutub iga päevaga – kui tundub, et happelisuse poole pealt on paras maitse, tõsta kõik külmikusse (soovitavalt väiksemates purkides, saab järgmise kraami hapnema panna.)

Selline isetegemine meile üldjuhul väga meeldib ning see oli alles meie esimene katsetus. Vürtsikama maitsemeelega nautleja võib julgelt tšillit juurde lisada. Meie kasutasime selle retsepti näol olemasolevaid tooraineid. Järgmine kord proovime ka hiina kapsaga. 🙂

Vaata lisaks tarvikud, mis hapendamiseks vaja läheb.

0
Ostukorv