X
Kas tunned juba kevade lõhna?
Loe Veel

Värske haputaigna sai kuldse krõbeda koorikuga: retsept + video

5 lihtsat sammu grillvorstide valmistamiseks - retsept + video

Tummine kõrvitsasupp külma ja kõleduse peletamiseks

Hoidisemeister 2023: Parimad retseptid ja võitjad

Meie Hoidisemeister 2023 konkurss on jõudnud lõpule. Aeg on avaldada võitjad, kelle retseptid leiavad koos teiste väljavalitutega koha meie e-retseptiraamatus. Kampaania kestis 10. augustist kuni 30. septembrini ning selle aja jooksul jõudis meieni palju loomingulisi ja põnevaid retsepte.

Aga kes on hoidisemeister?

Hoidisemeister on loominguline ja kirglik hoidistamise huviline, kes armastab luua uusi ja julgeid retsepte, et pakkuda oma perele ja sõpradele parimaid maitseelamusi. Hoidisemeister on ka ühendaja, kes jagab hea meelega oma teadmisi ning retsepte teistega.

Hoidisemeister 2023 võitja

Nüüd kõige põnevama osa juurde. Meie Hoidisemeister 2023 tiitli võitja on Greete Salumäe Saaremaalt, kes saatis meile apelsini-suvikõrvitsamoosi retsepti.

Greete on meisterdanud midagi tõeliselt erakordset. See hoidis esindab suurepäraselt hoidistamise kunsti ja põnevat maitsete kooslust. Palju õnne, Greete! Oled tõeline Hoidisemeister 2023! Greete retsept võlus ükshäälselt ka meie žürii südamed.

Eripreemiad

Lisaks peavõitjale soovime tunnustada kahte eripreemia võitjat. 

Julgeima kooslusega hoidise eripreemia pälvis Kaarel Laak Tartust, kes saatis retsepti rabarberimoos apelsini ja Aperoliga. Kaarel on loonud midagi tõeliselt erilist, vürtsitades tavalist rabarberit Aperoli ja apelsiniga ning muutes selle särtsakaks moosiks.

Eripreemia parim visuaalne hoidis läheb Ivi-Els Schneiderile Kloogaranna külast, kes saatis meile õuna-kibuvitsa keedise retsepti. Ivi-Elsi loodud hoidis on silmapaistev oma lihtsuses ja esteetikas. Tema purgi visuaalne disain on lihtne, kuid kaunis ning kutsub avastama, milline maitseelamus selles peitub.

Võtame võitjatega peatselt ühendust.

Maarahva Poe kogukonna e-retseptiraamat

Lisaks võitjatele oleme välja valinud veel 13 retsepti, mis leiavad koha meie kogukonna e-retseptiraamatus. Need retseptid on tõeliseks inspiratsiooniks kõigile teistele hoidistajatele.

E-retseptiraamatusse pääsesid:

  • Eve Suviste retseptiga kuldsed kurgid sibulaga
  • Ülle Kärner retseptiga köögivilja salat
  • Merle Kärdla retseptiga juustumoos-tiingtšill
  • Ülle Kärner retseptiga särtsakas füüsal
  • Anneli Vahter retseptiga tšillimoos
  • Reet Hobustkoppel retseptiga alõtša-porgandimoos
  • Maili Lillepõld retseptiga kõrvitsaketšup
  • Elen Raudsepp retseptiga džinnine rabarber virsikutega
  • Annika Sepp retseptiga lihtsate maitsete sümfoonia – marineeritud kurgid
  • Ingrid Amor retseptiga suvikõrvitsa salat karriga
  • Maili Lillepõld retseptiga kõrvitsamoos karamelliga
  • Merle retseptiga õunasalsa
  • Luule Tiits retseptiga kõige parem pirnikompott (pirnid alõtšamehus)

E-retseptiraamat ilmub peagi Maarahva Poe veebilehel. Hoia silm peal meie Facebooki ja Instagrami kontodel ning uudiskirjal, et olla esimene, kes sellest teada saab.

Täname kõiki osalejaid ja kampaania jälgijaid selle imelise teekonna eest. 

Hoidistamine on kunst, mis annab võimaluse nautida aastaringselt enda purgistatud saadusi. Kui sa pole veel hoidistamisele pühendunud, siis võib-olla inspireerib sind mõni meie e-retseptiraamatu retseptidest.

Helista